Kézilabda
Kobela Tamara

Cselgáncs: „Tóth Krisztián feleségének olykor szadistának kellett lennie”

Publikálva: 2021.07.30 Frissítve: 2021.07.29 Cselgáncs

Tóth Krisztián sikerében a család is fontos szerepet játszott: az olimpiai bronzérmes feleségének elmondása szerint olykor szadistának kellett lennie.

Hogy milyen érzés volt Tóth Krisztián napját végigizgulni a családnak?

Őszintén? Gyereket szülni egyszerűbb volt, mint ezt a napot minden feszültségével túlélni – mondta Tóthné Kurucz Panka, akit azért részben megnyugtatott férje első mérkőzésén látott tekintete, hiszen a rezdülései­ből pontosan tudta, mi várható tőle. – Elszánt volt és koncentrált, éreztem, ez az ő napja lesz, ennyi munka és nélkülözés után az ő napjának kell lennie! Amikor a japán ellenfelét legyőzte, már biztos voltam a sikerében, ezzel a győzelemmel keltettem fel kisfiunkat, Krisztiánt is.
Úgy tartja a mondás, hogy egy sikeres férfi mögött mindig ott áll egy odaadó nő, aki támogat, hátteret ad ahhoz, hogy a férfi kiteljesedhessen.

Amikor két és fél évvel ezelőtt Krisztián elkezdett új utakat bejárni, szigorú diétával, kemény erősítő edzésekkel, nekem is bele kellett állnom ebbe a felkészülésbe. Napi ötszöri étkezéseket kellett biztosítanom, grammra kiszámított mennyiségekkel, szénhidrát-, fehérje-, zsírarányokkal, ami a pici gyerek mellett nem volt egyszerű, és bizony olykor szadistának kellett lennem annak érdekében, hogy Krisztián ne adja fel.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!