Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: „Tisztesen helytálltak a versenyzőink a hazai Grand Slamen” – Pánczél Gábor

Publikálva: 2022.07.12 Frissítve: 2022.07.12 Cselgáncs

Klubunk cselgáncsszakosztályának vezetőedzőjét. Páncél Gábort kértük meg, hogy értékelje az MTK-s versenyzők múlt hét végi, budapesti Grand Slam-tornán mutatott teljesítményét.

Július 8-10. között Budapesten zajlott a Grand Slam Hungary, amelyen klubunk öt cselgáncsozója vett részt. A fiatalos csapatból senkinek sem sikerült a harmadik körig jutni, a legfontosabb cél azonban nem az érmek hajszolása, hanem a tapasztalatszerzés volt.

– Ezek a kvalifikációs Grand Slam-tornák sosem nevezhetők egyszerűnek, Budapesten is rendkívül erős mezőny gyűlt össze. A csapatunk nagyrésze junior- vagy U23-as korú dzsúdós volt, így nem is voltak óriási elvárásaim az irányukba, hiszen a tapasztalat általában az ellenfeleik mellett szólt. Amit szerettem volna, hogy visszatükröződjön a teljesítményükön az elvégzett munka – kezdi a szakosztályunk vezetőedzője, Pánczél Gábor. – Varga Brigi Mongóliában értékes érmet szerzett, azonban megsérült a jobb karja, így kérdéses volt az indulása a hazai megméretésen. Végül alapos vizsgálatok után kiderült, hogy nincs kockázat, így tatamira lépett. Remek meccset vívott az első körben, a másodikban azonban nagyon erős kubai lány ellen kapott ki. A sérülése szerencsére nem lett rosszabb, de a következő időszakban rehabilitálódnia kell. Tóth Botond nyerhető meccsen maradt alul, apróságon múlt a győzelme, míg Tóth Benedek is hozott egy összecsapást, majd a 81 kilós mezőny egyik meghatározó belga versenyzője állította meg. Demeter Bendegúz másodéves juniorként állt szőnyegre, ennek ellenére kiegyensúlyozott meccset vívott, végül három intéssel kapott ki. A hölgyeknél Beringer Fatime is ki-ki mérkőzést követően búcsúzott, de a tisztes helytállás rá is igaz.

Pánczél a versenyt pozitív koronavírus-teszt miatt kihagyó Tóth Krisztiánra is kitért.

– Krisz azóta ismét pozitív tesztet adott, így még várni kell a visszatérésre. Az eredeti tervek szerint indult volna a hétvégi, zágrábi Grand Prix-viadalon, amit így kénytelen lesz kihagyni. Tóth Benedek és Tóth Bontod viszont jelen állás szerint ott lesz a mezőnyben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!