Atlétika
Krizsán Xénia

Cselgáncs: „Megállíthatatlannak éreztem magam” – Gőz Roland

Publikálva: 2021.09.21 Frissítve: 2021.09.21 Cselgáncs

Magabiztosan nyerte a Szarajevóban rendezett Európa-kupát klubunk fiatal dzsúdósa, aki elégedetten értékelt a verseny után.

Az MTK Budapest versenyzői közül a -90 kilogrammosok között tatamira lépő Gőz Roland érte el a legjobb eredményt a múlt hét végén rendezett, szarajevói Európa-kupán. A megméretés előtt kategóriájában harmadikként kiemelt dzsúdós magabiztos teljesítménnyel verte mind a négy ellenfelét, hogy aztán a döntőben a francia Armann Khalatiant ipponnal múlja fölül. A magyar fiatal legutoljára májusban vett részt hivatalos versenyen, így fontos volt, hogy jól sikerüljön a visszatérése.

– Hosszú volt ez az eseménymentes, nyári időszak, azonban szerencsére akadt két lehetőségem is, melyeknek köszönhetően vissza tudtam rázódni. Ki tudtam utazni Oroszországba, két héttel a szarajevói esemény előtt, ahol sok küzdelmem nem volt, ám a környezetváltozás jót tett: edzettem külföldi srácokkal, új impulzusok értek, és még egy meccset is tudtam vívni a csapatbajnokságban. Rá egy hétre Németországba tudtam kimenni, ahol hat meccset is vívtam, amelyből ötöt tudtam megnyerni; egyedül az olimpiai második versenyzőtől kaptam ki. Értékes utak voltak ezek, lendületbe tudtam kerülni az Open előtt, megkaptam a megfelelő terhelést – mondja Roli, aki láthatóan jó formába került, mire szőnyegre állhatott Bosznia-Hercegovinában. – A versenynek úgy indultam neki, hogy majd kiderül, mire lesz elég a felkészülés. A súlyom tökéletes volt, jól, sőt, kis túlzással megállíthatatlannak éreztem magam az összecsapások közben. Az öt meccs után sem éreztem olyan fáradtnak magam, mint korábban – ez köszönhető az étrendemnek is. A legkellemetlenebb ellenfelemnek az osztrák dzsúdós volt, azonban egy idő után ő is fáradni kezdett, aminek köszönhetően sikerült felemésztenem.

Sok pihenésre nem lesz lehetősége a cselgáncsozónak, hiszen e hét pénteken már startol a következő megméretés: Zágrábban a Grand Prix-n kell rajthoz állni.

– Sikerült olyan állapotba kerülnöm a verseny végére, akár a koncentrációt, akár a fizikális állapotot nézzük, amit szeretnék megtartani a horvátországi versenyig. Az első öt hely valamelyikét célzom meg előtte, ilyen eredménynek már biztosan örülnék.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!