Atlétika
Nemes Rita

Cselgáncs: „Jól teljesítettek a fiatalok” – Kobza Miklós

Publikálva: 2021.11.18 Frissítve: 2021.11.18 Cselgáncs

Az MTK Budapest cselgáncsozóinak múlt hétvégi, Győrben rendezett ifjúsági nemzetközi versenyen mutatott teljesítményét klubunk szakosztályvezetője, Kobza Miklós értékelte.

November 13-án, Győrben rendeztek ifjúsági nemzetközi cselgáncsversenyt, amelyen az MTK Budapestből négy fiatal indult el. Klubunk sportolói közül Üveges Attila a 60 kilogrammosok kategóriáját nyerte meg, míg eggyel feljebb, a 66-osok között MTK-s házidöntőnek örülhettünk: ott Kalász Ádám tudta legyőzni Gábor Áront. Csarankó Márk (60 kg) helyezés nélkül fejezte be a megméretést, azonban fontos megjegyezni, hogy Áron és Márk nemrégiben váltott súlycsoportot. Klubunk szakosztályának vezetője – aki edzőként volt jelen a helyszínen – Kobza Miklós nyilatkozott az U18-as verseny után.

– A srácok számára ez felkészülési verseny volt. Gábor Áron és Kalász Ádám is utolsó éves ifi, jövőre viszont mindketten a juniorok közé fognak tartozni, így nem volt tétje a versenynek a szempontjukból, Üveges Attilának azonban az eredményt is szem előtt kellett tartani. Mivel sok verseny elmaradt az utóbbi időszakban, így ahol lehet, igyekszünk elindulni. Sajnos a korábbi alkalmakkal ellentétben most nem Európa-kupa volt az esemény, ugyanis a győriek nem tudták megoldani a buborék megszervezését, így az kérdőjeles, hogy válogatóversenynek fog beszámítani később, vagy sem – kezdi az értékelést Kobza, aki szerint jó előjelekkel vághattak neki a fiatalok a viadalnak. – Az elmúlt hónapok munkája alapján mondhatom, nem volt probléma a viadal előtti formával, az előjelek összességében megfelelőek voltak. Biztosra azonban sosem lehet menni, hiszen ez olyan sport, amiben az apró hiba is sokba kerül. Üveges Attila jó teljesítményt nyújtott, kisebb hullámvölgyei voltak mindössze, taktikai szempontból. Profi szinten is kevesen vannak azok a versenyzők, akik ezeket a négyperces összecsapásokat hibátlanul hozzák le, ezért is fontos, hogy minél több versenytapasztalatot szerezzenek a fiatalok.

A 66 kilogrammosok mezőnyében az MTK-s Kalász Ádám és Gábor Áron csapattársakként feszülhettek egymásnak.

– Egyéni sportágról beszélünk, sokszor előfordul ez a helyzet a versenyeken. Megfelelően kezelték a fiúk ezt a szituációt, félre tudták tenni a tatamin kívüli dolgokat. Sem a mérkőzés előtt, sem utána nem volt feszültség közöttük, szépen küzdöttek mindketten. Összességében jól teljesítettek a fiatalok, elégedettek lehetünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!