Kézilabda
Szőke Szonja

Cselgáncs: „Hatalmas megnyugvást jelent ez az Eb-bronz” – Tóth Krisztián

Publikálva: 2023.11.07 Frissítve: 2023.11.07 Cselgáncs

Klasszisunk, Tóth Krisztián (-90 kg) nagyszerűen, Európa-bajnoki bronzéremmel zárta az idei szezont nemzetközi szinten, s ennek köszönhetően magabiztosan fordulhat rá a 2024-es esztendőre, a párizsi olimpiát megelőző utolsó fél évre.

Mint arról beszámoltunk, Tóth Krisztián (-90 kg) a harmadik helyen zárt a Montpellier-ben rendezett Európa-bajnokságon, ezzel olimpiai bronzérmes kiválóságunk pályafutása negyedik Eb-érmét szerezte Franciaországban.

– Hatalmas megnyugvást jelent most ez az Eb-bronz. Hosszú éven vagyok túl, sok versennyel a hátam mögött. Alig vártam már az Európa-bajnokságot, nemcsak amiatt, hogy küzdjek, hanem őszintén szólva azért is, hogy lezárjam ezt a sűrű szezont. Nagyon boldog vagyok, hogy végül ilyen remekül, Eb-éremmel sikerült befejezni idénre. Ez az öröm és felszabadultság jött ki rajtam a legvégén. Az elmúlt hetekben sajnos betegség hátráltatott, így korántsem versenyeztem százszázalékos állapotban sem a legutóbbi, abu-dzabi Grand Slamen, sem pedig most az Európa-bajnokságon. Ennek fényében a tisztes helytállást tűztem ki első számú célként mindkét alkalommal – végül aztán bronzérem lett belőle Abu-dzabiban és Montpellier-ben is. Ha kicsit jobban formában vagyok, talán lehetett volna belőle akár fényesebb érem is, de az előzmények tudatában az Eb-n elért harmadik hely mindenképpen szép eredmény, nem panaszkodhatom, ideális lezárása nemzetközi porondon a 2023-as évnek – mondta Tóth Krisztián.

Pánczél Gábor tanítványa az előkelő harmadik helyen áll az olimpiai kvalifikációs világranglistán, így remek pozícióból várhatja a jövő évi folytatást a párizsi ötkarikás játékokra készülve. Idén Krisztián négy Grand Slamen és három Grand Prix-n is érmet szerzett, ráadásul két GP-n (Linz és Zágráb) első lett.

– Büszke vagyok magamra és mindenkire, aki abban segített, hogy idén ilyen eredményekre legyek képes. Ha a tavalyi, gyengébben sikerült év után valaki azt mondta volna nekem, hogy jelenleg ilyen jól fogok állni a ranglistán, ilyen eredménysorral a hátam mögött, nem hittem volna el. Óriási lépést tettünk a párizsi kijutás felé. Nem szeretném elkiabálni, de a kvalifikáció most már hellyel-közzel biztosnak tűnik, hozzávetőleg négyezer ponttal a ranglistán. Az lenne a cél, hogy a legjobb nyolc között megtartsam a helyem a kiemelések miatt. Bízom benne, hogy a formám jövőre az olimpián fog kicsúcsosodni.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!