Kézilabda
Andróczki Flóra

Cselgáncs: „Csoda, ami velem történt” – Tóth Krisztián (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.07.31 Frissítve: 2021.07.31 Cselgáncs

Olimpiai érmes klasszisunkat faggattuk az ötkarikás játékokon történtekről.

Visszaért Magyarországra olimpiai bronzérmes cselgáncsozónk, Tóth Krisztián, akit szép számmal köszöntöttek a budapesti reptéren.

– Szuper volt a fogadtatás, remek érzés, hogy a családtagok, rokonok, barátok vártak rám, óriási élmény. Picit fáradt vagyok, de folyamatosan dolgozom fel az eseményeket. Hosszú volt az út, kicsit azért tudtam aludni, de ahogy közeledtünk, egyre lassabban telt az idő.

Krisztián kérdésünkre elárulta, hogyan élte meg az utóbbi két hetet.

– Határozottan, céltudatosan mentem ki két héttel ezelőtt Tokióba, nagyon akartam az érmet, ami itt van a nyakamban. Elképesztő félév van mögöttünk, zseniális munkát végzett az egész csapat, ez nem csupán rólam szól. Mesés dolog, fordulópontja az életemnek.

A 27 éves sportoló arról is beszélt, mikor gondolta, kiemelkedő teljesítményre lehet képes.

– A bemelegítés után éreztem, jó nap lehet. Igyekeztem leszedni magamról a terhet és a stresszt, ami a mentáltrénerem segítségével sikerült is. Nehezen aludtam el, elkapott az olimpiai láz, de aztán ezt el tudtam engedni, és ki tudtam pihenni magam.

Egyesületünk kiválósága a bronzmeccsen két intés hátrányból, a végsőkig küzdve szerezte meg a bronzérmet.

– Tudtam, hogy az elején erősebb lesz az orosz, nem fekszik a stílusa, lopnom kellett a távolságot. Nem stresszeltem be, amikor két intést kaptam, bár a második elég hamar jött. Láttam, fárad az ellenfelem, ebből merítettem erőt. A meccs végén bepattantam alá, húztam, ahogy tudtam, és megadták a pontot.

Krisz zárásként így összegezte élete utóbbi periódusát.

– Csoda, ami velem történt január óta. Mélyponton voltam, ekkor kellettek a külső segítők. Európa-bajnoki, világbajnoki és olimpiai bronzérem az elmúlt hónapok termése. Utóbbi a legnagyobb dolog, főleg, hogy a sport őshazájában sikerült ezt megszerezni, ráadásul hazai riválist is kiejtettem. Mindig emlékezni fogok erre a napra.

Tóth Krisztián hazaérkezéséről hamarosan videó is készül, amelyet közösségi média oldalainkon tekinthetnek meg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!