Karate
Sterck Laura

Cselgáncs: „Akár mindhárom MTK-s fiú érmes helyen végezhet” – Pánczél Gábor az U23-as Eb előtt

Publikálva: 2021.11.04 Frissítve: 2021.11.04 Cselgáncs

A november 5-7. között, a budapesti U23 Európa-bajnokságon összesen tizennyolc magyar versenyző indul, közülük hárman az MTK Budapest színeit képviselik.

Péntek délelőtt elkezdődnek a küzdelmek a huszonhárom évnél fiatalabb cselgáncsozók kontinensbajnokságán, Budapesten, a Ludovika Arénában. A magyar csapat teljes létszámmal, kilenc női és kilenc férfi versenyzővel vág neki az eseménynek, közülük hárman az MTK Budapest dzsúdósai. A -81 kilogrammosok között Rajkai Róbertnek szurkolhatunk, aki az U23-as országos bajnokságon szerzett aranyérmével hangolt a megméretésre. Hozzá hasonlóan – bár a megszokott súlycsoportjától eggyel feljebb – Gőz Roland sem talált legyőzőre az ob-n, aki az Eb-n a „jól megszokott” -90 kg-os mezőnyben igyekszik ismét a csúcsra jutni, hiszen 2019-ben, Izsevszkben már felállhatott a pódium legfelső fokára. A -81 kilósok mezőnyében szurkolhatunk Tóth Benedeknek is, aki – Rajkaihoz és Gőzhöz hasonlóan – szombaton lép tatamira. Az esemény különlegessége, hogy vasárnap vegyes csapatversenyt is tartanak, ami első ízben kerül megrendezésre, a tizenkét fős magyar csapatba pedig Roli is bekerült. Szakosztályunk vezetője, Pánczél Gábor bizakodva nyilatkozott a honlapunknak az eseménnyel kapcsolatban.

– Úgy látom, hogy fizikailag és mentálisan is megfelelő a srácok állapota. Testileg és fejben is rendben vannak, azon nem múlhat az eredmény, így – ahogy általában ebben a helyzetben mindig – most is azt tudom mondani, hogy erősen sorsolásfüggő a verseny végkimenetele. Például a grúzok és a franciák is nagyon erős csapattal jönnek, nem lenne szerencsés rögtön az első körben velük kezdeni. Szintén nem örülnék, ha Bebe és Robi egy ágra kerülne, ha hamar találkoznának. Ettől függetlenül optimista vagyok a srácokkal kapcsolatban, ha kegyes lesz hozzájuk a sors(olás), mindhárman érmes helyen végezhetnek. Roli két éve nyerni tudott, tavaly azonban nem úgy sikerült számára a kontinensviadal, ahogy szerette volna (bronzérmes lett – a szerk.). Nagyon motivált, biztos vagyok benne, hogy az arany lebeg a szeme előtt.

Fontos információ, hogy a szervezőbizottság döntésének értelmében nézők előtt kerül sor a viadalra, a belépés ingyenes lesz, de védettségi igazolvány (kiskorúak esetén védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérő) szükséges.

– Sokat lendít majd a pszichés állapotukon, hogy magyar közönség előtt dzsúdózhatnak. Ehhez a fajta nyomáshoz már hozzászoktak; ez inkább inspiráló, mint hátráltató tényező. Remélem, élni fognak ezzel a lehetőséggel.

Az Eb programja a magyarokkal:
    péntek:
    --------
10.00: előcsatározások
16.30: nyitóünnepség
17.00: döntők, bronzmérkőzések
Férfi 60 kg - Naji Dávid (Kaposvári JK), Vida András (Győri AC)
Férfi 66 kg - Szeredás Botond (Nippon Sport JC)
Férfi 73 kg - Szegedi Dániel (Ceglédi VSE)
Női 48 kg - Mamira Luca (Toto Sport)
Női 52 kg - Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti)
Női 57 kg - Kármán Andrea (UTE), Kriza Anna (Miskolci VSC)
Női 63 kg - Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE)
    szombat:
    ---------
11.00: előcsatározások
16.00: döntők, bronzmérkőzések
Férfi 81 kg - Rajkai Róbert (MTK Budapest), Tóth Benedek (MTK Budapest)
Férfi 90 kg - Gőz Roland (MTK Budapest)

Férfi 100 kg - Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
Férfi +100 kg - Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
Női 70 kg - Czerlau Jennifer (Miskolci VSC)
Női 78 kg - Sági Nikolett (KSI SE), Farkas Szilvia (Győri AC)
Női +78 kg -
    vasárnap:
    -----------
10.00: előcsatározások
16.00: döntők, bronzmérkőzések
Vegyes csapatverseny (Szegedi Dániel, Szeredás Botond, Gőz Roland, Vég Zsombor, Sipőcz Richárd, Kármán Andrea, Kriza Anna, Özbas Szofi, Farkas Szilvia és Sági Nikolett)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!