Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: Zágrábban nem jutott negyeddöntő

Publikálva: 2021.05.02 Frissítve: 2021.05.02 Cselgáncs

Az MTK Budapest négy cselgáncsozója volt érdekelt vasárnap a zágrábi Europen Openen, melyen végül viszonylag korán búcsúztak a sportolóink.

Vasárnap a zágrábi European Openen szerepeltek az MTK Budapest fiatal cselgáncsozói. A viadalon harminckét ország 471 versenyzője vett részt.

– A srácok ellenfeleit nem nagyon tudtuk felmérni, az edzőtáborban mutatott forma azonban bizakodásra ad okot. Több érmet is várok, bízom a fiúkban, a jósolgatásnak viszont nincs sok értelme – mondta előzetesen Pánczél Gábor, az MTK szakosztályának vezetője, akinek elvárásait végül nem teljesítették a versenyzőink, hiszen nem kerültek a dobogó közelébe.

A -81 kilóban küzdő Rajkai Róbert pedig ígéretesen kezdett. Az izraeli Ari Winklert, a lengyel Sebastian Marcinkiewiczt és az olasz Tiziano Falconét is legyűrte, az osztrák Sebastian Dengg azonban útját állta a negyedik körben.

Ugyanitt Tóth Benedek kiemeltként vágott neki a viadalnak a második körben. Az első mérkőzését a cseh Daniel Pintera ellen megnyerte, aztán nem bírt a montenegrói Nikola Gardaszeviccsel.

A -90 kilósok között ezúttal nem tudott kiteljesedni Gőz Roland sem. Ő a második körben indulva szenvedett vereséget a svéd Karl Baathe ellenfeleként, a súlycsoportban azonban könyvelhettünk el MTK-s győzelmet. Tóth Ferenc az ukrán Marat Krizsanszkij, majd a montenegrói Novo Rajcsevics ellen is nyert, ám a negyeddöntőbe ő sem jutott be: helyette az izraeli Guy Gurevitch ment a nyolc közé.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!