Taekwondo
Patakfalvy Luca

Cselgáncs: videón Tóth Krisztián hétvégi döntője (LAPSZEMLE+VIDEÓ)

Publikálva: 2023.06.01 Frissítve: 2023.05.31 Cselgáncs

A hétvégi osztrák Grand Prix-viadal egyik legemlékezetesebb mérkőzését Tóth Krisztián és a francia Axel Cerget vívta, a 90 kilogrammosok fináléjában.

Klubunk olimpiai bronzérmes cselgáncsozója, Tóth Krisztián az MTI munkatársának elégedetten értékelt, azután, hogy szombaton – öt év elteltével – ismét felállhatott a dobogó tetejére Grand Prix-viadalon. A huszonkilenc éves sportoló elmondta, hogy a kvalifikáció első évében koronavírus-fertőzés és több kisebb sérülés hátráltatta, ezért kevés versenyen tudott részt venni. Emellett pedig a két hete véget ért dohai világbajnokság – amelyen az első mérkőzése után kiesett – sem alakult a tervei szerint, ezért az olimpiai pontgyűjtés szempontjából fontos volt számára a hétvégi, linzi verseny.

Nem kifejezetten az első helyért mentem, az éremmel már elégedett lettem volna, de evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy végül jól sikerült a dolog – mondta a világbajnoki ezüst- és bronzérmes cselgáncsozónk, majd hozzátette, a döntőben egy pillanatra elbizonytalanodott, amikor a bírók többször is visszanézték győztes akcióját.

Beindultam, a francia meg akart kontrázni, és visszakontráztam – emlékezett vissza Tóth Krisztián. – Tudatos volt, amit csináltam, ezért meglepődtem, hogy nagyon videózgatják az akciót, és még kicsit meg is ijedtem. Arra gondoltam, nehogy már neki adják oda, amit én dobtam, mert agyvérzést kapok, de a videóelemzésnél látták, hogy az enyém volt az akció.

Pánczél Gábor tanítványa két hét múlva a horvátországi Porecsben folytatja felkészülését, majd június 23. és 25. között Mongóliában áll tatamira, az ulánbátori Grand Slam-viadalon.

A mongol versenytől számítva minden viadal százszázalékos pontot ad, akkor kezdődik a kvalifikáció utolsó éve. Ezért nagyon erős versenyre számítok – emelte ki a hatszoros GP- és egyszeres GS-győztes, aki a hétvégi pontok beszámítása után a tizedik helyről (de három georgiai judós miatt a nyolcadik befutóként) várhatja a kvalifikáció folytatását.

Forrás: judoinfo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!