Kézilabda
Török Lilly

Cselgáncs: Varga Brigitta kihozta magából a maximumot az U23-as Eb-n

Publikálva: 2022.11.01 Frissítve: 2022.11.01 Cselgáncs

Húszéves ígéretünk remek teljesítménnyel bronzérmet szerzett a 63 kilósok versenyében a múlt heti, Szarajevóban rendezett U23-as Európa-bajnokságon. Pánczél Gábor tanítványa elégedetten nyilatkozott sikeréről honlapunknak.

Három cselgáncsozónk képviselte az MTK Budapest színeit a vasárnap véget ért, bosznia-hercegovinai U23-as Eb-n. Közülük Varga Brigitta szerepelt a legjobban, a harmadik helyen végzett a nők 63 kilós súlycsoportjában. A 20 esztendős, ifjúsági világbajnok és junior Eb-ezüstérmes kiválóságunk nagyon magabiztosan menetelt az elődöntőig, majd ott kikapott a későbbi aranyérmes, koszovói Laura Fazliutól, viszont utána javított, ezzel pedig felállhatott a dobogó legalsó fokára a kontinensviadalon.

– Egyértelműen az U23-as Európa-bajnokság volt az év legfontosabb versenye számomra. A juniorkorosztályból tavaly kiöregedve, a felnőttek között még rutintalannak számítok, így idén a különböző Grand Slam-, Európa-kupa- és European Open-versenyeken elsősorban a tapasztalatszerzés céljával indultam, illetve felkészülésként fogtam fel az U23-as Eb-re – kezdte Brigitta érdeklődésünkre. – Ugyanakkor sajnálatos módon egy éve már vállsérüléssel küszködöm, emiatt tartottam tőle, hogy ez mennyire befolyásolja majd a teljesítményemet, de szerencsére végül nem hátráltatott túlságosan, és összességében elégedett lehetek a harmadik hellyel, hiszen elértem a kitűzött célomat, vagyis az éremszerzést.

Az említett sérülés miatt az október eleji, taskenti felnőtt-világbajnokságot is ki kellett hagynia, de ezúttal, Szarajevóban újra nagyszerű formában dzsúdózott.

– Nem maradt bennem semmiféle hiányérzet, a bronzérem birtokában az elvesztett elődöntő miatt sincs már bennem bosszúság, kihoztam a versenyből a maximumot.

Ezzel fiatal reménységünknek a versenyszezon érdemi része véget ért, következhet a jól megérdemelt pihenés.

– Minden szempontból sikeres évet tudhatok magam mögött, többet is hoztam ki belőle, mint amiben előzetesen bízhattam, hiszen időközben az első Grand Slam-érmemet is megszereztem Ulánbátorban, ami váratlan volt, ugyanakkor hatalmas öröm is egyben. Emellett az Európa-kupákon és European Openeken is nyertem érmeket, szóval abszolút pozitívan értékelem ezt az évet. Most a pihenésé a főszerep, mivel a vállam még mindig nem az igazi, így kímélni kell, éppen ezért a következő két hónapban nem nagyon fogok dzsúdózni, viszont az erőnléti és állóképességi edzésekkel nem állok le, addig is készülök már a következő évre.

(A képek forrása: EJU és IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!