Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Cselgáncs: Varga Brigitta Grand Slam-bronzérmes!

Publikálva: 2022.06.25 Frissítve: 2022.06.25 Cselgáncs

Mindössze két magyar cselgáncsozó indult a hétvégi ulánbátori Grand Slam-viadalon, közülük Varga Brigitta egészen a dobogóig menetelt: bronzérmet szerzett az első olimpiai kvalifikációs viadalon!

A cselgáncsozók számára pénteken kezdődött a párizsi olimpiáig vezető menetelés: Mongóliában zajlik a kvalifikációs sorozat első eseménye – számol be a judoinfo.hu. A magyar válogatott a nagy távolságok és a közelgő budapesti Grand Slam Hungary (július 8–10.) miatt a tervek szerint kihagyta volna a mongol eseményt, de sportpolitikai megfontolásból két judóst mégis benevezett. Közülük Varga Brigitta élt is a lehetőséggel!



Az MTK Budapest 63 kilogrammosok között szereplő judósa 2017-ben Chilében ifjúsági világbajnoki címet szerzett, tavaly a junior-világbajnokságon felállhatott a dobogó harmadik fokára, szombaton Ulánbátorban pedig megszerezte első IJF World Tour-érmét is!

Varga Brigitta a legjobb nyolc közé jutásért a mongol Lkhagvajargal ellen két perc után ipponnal győzött, a negyeddöntőben a hosszabbításban ugyancsak ipponnal múlta felül riválisát, az izraeliek junior-világbajnoki ezüstérmesét, Kerem Primót.

Az elődöntőben a japánok kétszeres Ázsia-bajnoka, Nabekura Nami nem sok esélyt adott a magyar lánynak, de a bronzmeccsen sikerült feledhetetlenné tenni ezt a napot: Varga Brigitta egy gyönyörű kontratámadással ipponnal győzte le a türkmén Zulhumar Daskinovát, megszerezve ezzel az áhított Grand Slam-érmet!

A szép magyar siker után az Európai Judo Szövetség frissen megválasztott elnöke (egyben a Magyar Judo Szövetség elnöke), a helyszínen tartózkodó dr. Tóth László is fogadhatta a gratulációkat. 

Nem járt szerencsével a másik magyar induló: a Kaposvári JK 73 kilogrammos European Open-győztese, Boros Bence ipponnal kikapott a Grand Prix-győztes üzbég Sahram Ahadovtól, de ami nagyobb baj, meg is sérült a döntő akciónál.

(Forrás: judoinfo.hu)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!