Kézilabda
Andróczki Flóra

Cselgáncs: Varga Brigitta bronzérmet szerzett az ausztriai European Openen (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.09.03 Frissítve: 2022.09.03 Cselgáncs

Két MTK-s versenyzőnek szurkolhattunk az ausztriai European Open szombati napján. Tóth Botond (73 kg) az első körben kikapott, Varga Brigitta (63 kg) viszont bronzérmes lett.

Szombaton reggel elstartolt a cselgáncsozók vrsenye, az oberwarti European Open, amelyre összesen hat MTK-s versenyző nevezett. Közülük ketten már az első napon tatamira léptek.

A férfiak 73 kilogrammos kategóriájában Tóth Botond a kazah Gainullinnal csapott össze az első fordulóban, a 21 éves dzsúdósunk azonban nem bírt az ellenfelével, így hamar véget ért számára az ausztriai verseny.

A női mezőnyben szintén utánpótláskorú indulónak szurkolhattunk: a Tóthnál egy évvel fiatalabb Varga Brigitta ipponnal verte a szerb Buncicsot, majd a német Bazynskit is legyűrte a 63 kilósok között. Az elődöntőben honfitársa, az olimpikon Özbas Szofitól kapott ki, így a bronzért léphetett szőnyegre Narynova ellen. A kazah nem volt könnyű ellenfél, nehezen bírtak egymással a harcosok, aminek hosszabbítás lett a vége. A golden score-ból végül közel két és fél perc telt el, mire eldőlt a meccs: Narynovát harmadjára is figyelmeztették, így Brigi ipponnal nyert, és megszerezte a harmadik helyet.

Varga bronzmeccse az alábbi videóban visszanézhető; az összecsapása 2 óra 18 percnél kezdődik.

 

A vasárnapi programban négy cselgáncsozónk, Rajkai Róbert, Tóth Benedek (mindketten 81 kg), Gőz Roland (90 kg) és Tóth Krisztián (100 kg) is érdekelt lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!