Atlétika
Nagy Marcell

Cselgáncs: Varga Brigitta bronzérmet szerzett a szarajevói U23-as Eb-n (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.10.28 Frissítve: 2022.10.28 Cselgáncs

Húszéves kiválóságunk magabiztos teljesítménnyel jutott el az elődöntőig, majd kikapott a döntőbe jutásért, de a bronzcsatában javított, így felállhatott a dobogó harmadik fokára a korosztályos kontinensviadalon. Ő szerezte klubunk 85. Európa-bajnoki bronzérmét.

Pénteken Szarajevóban kezdetét vette az U23-as cselgáncs Európa-bajnokság, amelynek első napján mindjárt ketten képviselték az MTK Budapest színeit.

A nők 63 kilós súlycsoportjában induló ifjúsági világbajnok és junior Eb-ezüstérmes Varga Brigitta remek ippongyőzelemmel kezdett a török Ayten Yeksan ellen a nyolcaddöntőben, majd hasonlóképpen folytatta a holland Nadiah Krachtennel szemben, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Ezután a felnőtt Eb-ezüstérmes, koszovói Laura Fazliu következett, aki túl nagy falatnak bizonyult versenyzőnknek, vazarival alulmaradt.

A bronzcsatában az azeri Ajtaj Gardaskanli várt rá. Varga esélyt sem hagyott ellenfelének a harmadik helyért, a korai vazaris vezetés után ipponnal lezárta a meccset, és bronzérmet szerzett.

Vargával párhuzamosan a férfiak 73 kilós kategóriájában Tóth Botond próbált szerencsét.

Huszonegy éves reménységünk sikerrel vette az első akadályt az osztrák Issa Naschcho ellen, majd a legjobb 32 között kikapott az ifjúsági olimpiai, junior világ- és Európa-bajnok, román Adrian Sulcától.

(A képek forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!