Atlétika
Krizsán Xénia

Cselgáncs: Tóth Krisztián mindent kiadott magából

Publikálva: 2021.04.19 Frissítve: 2021.04.19 Cselgáncs

Klubunk Európa-bajnoki bronzérmet szerző cselgáncsozója az MTI-nek nyilatkozott a kontinensviadal vasárnapi, záró napját követően.

Nem maradt bennem semmi, mindent kiadtam magamból, már várom, hogy visszaérjünk a hotelbe, és kicsit pihenhessek. Az elvesztett negyeddöntő után pozitív mérgesség volt bennem, mert nagyon Európa-bajnok akartam lenni, és színesíteni a medálkollekciómat. Gviniasvili ellen mindig nehéz, ezzel együtt a döntőben kikapott a másik georgiaitól, így nem ő jön majd az olimpiára. Sajnálom, mert megérdemelte volna, a győztes Lasa Bekaurit viszont nem ismerem, még sosem küzdöttem vele – mondta a 26 éves dzsúdós.

Tóth Krisztián ezután rátért a bronzmeccs történéseire:

– A bírói szubjektivitáson is múlt. Igaz, hogy a török rendre próbált megelőzni, viszont veszélytelen volt. Én ugyanakkor sosem hátráltam, hogy ezzel is mutassam a felfogásomat a mérkőzésvezetőnek, de így is necces volt. Én mindig dolgoztam, hogy a stílusommal szimpatikus legyek a bíróknak, talán ez is benne volt ebben a meccsben – fejtette ki. – A meló összeállt, most már minden idegszálammal a budapesti vb-re és az olimpiára koncentrálok, mindkét versenyen szeretnék nagyot alkotni – tette hozzá.   

Edzője, Pánczél Gábor úgy vélekedett, hogy kis szerencse is kellett a hosszú nap végén.

A bronzmeccsen Krisztián időnként bizonytalan volt, de a török is sok alibi technikát mutatott be. Ami az elvesztett negyeddöntőt illeti, sajnos vannak olyan ellenfelek, akik egyáltalán nem fekszenek neki, és Gviniasvili is ilyen, mert teljesen speciális stílusa van. Ezzel együtt maximálisan elégedett vagyok Krisztián mai teljesítményével, a tavalyi, mentálisan kevésbé sikeres év után teljesen más felfogásban dolgozik. Az edzéseken már pedagógusként is segít nekem a fiatalokkal, és sokszor már vissza kell fognom őt – mesélte mosolyogva.

Ami a tokiói olimpiáig hátralévő időszakot illeti, a férfi válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő tréner közölte:

A kvóta már atombiztos, és ha a budapesti világbajnokságon nem történik valami katasztrófa, akkor benne lesz a világranglista első nyolc helyezettjében, azaz kiemeltként szerepelhet az olimpián. Addig már csak a hazai vb szerepel a programban – mondta Pánczél Gábor.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!