Atlétika
Nemes Rita

Cselgáncs: Tóth Krisztián megnyerte a linzi Grand Prix-versenyt

Publikálva: 2023.05.27 Frissítve: 2023.05.27 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes kiválóságunk ellenállhatatlan formában versenyzett, és mind az öt ellenfelét legyőzte a -90 kilósok között Ausztriában.

Első kiemeltként Tóth Krisztián a legjobb 32 között kezdett a mauritiusi Remi Feuillet ellen, és bő másfél perc elteltével ippongyőzelemmel abszolválta az első meccsét. A nyolcaddöntőben az izraeli Guy Gurevitch következett, aki ugyan nagyobb csatára késztette az MTK Budapest klasszisát, de vazarival ezúttal is Tóth nyert, és jutott be a legjobb nyolc közé. Majd a brazil Marcelo Gomes várt Krisztiánra: ezúttal négy perc alatt nem tudták döntésre vinni felek, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben aztán a magyar dzsúdós kerekedett felül. A fináléba kerülésért a hazaiak versenyzőjével, Thomas Scharfetterrel nézett szembe, s az osztrák rivális sem jelentett akadályt: Tóth Krisztián három perc után ipponnal jutott be a döntőbe.

Az aranyéremért a franciák rutinos kiválóságával, a vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Axel Clerget-t kellett felülmúlni. A várakozásoknak megfelelően kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés, amely végül hosszabbításba is torkollott. Az aranypont – legnagyobb örömünkre – ismét Krisztián javára döntött, aki ezzel feltette a koronát egész napos teljesítményére, és megnyerte a linzi Grand Prix-versenyt.

Tóth a mostani sikerével a 2018-as budapesti Grand Prix-viadal óta először állhatott fel a dobogó legfelső fokára a World Tour-sorozatban.

Klubunk másik versenyzője, Varga Brigitta (-63 kg) pénteken az első fordulóban búcsúzott.

(Fotó: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!