Kézilabda
Porobic Zoé

Cselgáncs: Tóth Krisztián hetedik lett a portugáliai Grand Prix-versenyen

Publikálva: 2024.01.28 Frissítve: 2024.01.28 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunk, Tóth Krisztián (-90 kg) két-két győzelemmel és vereséggel fejezte be a portugáliai Odivelasban.

A második körben a német Johann Lenz ellen kezdte meg szereplését Tóth Krisztián (-90 kg) a szezonnyitó, portugáliai Grand Prix-versenyen. Pánczél Gábor tanítványa végül aranypontos győzelmet aratva jutott tovább a legjobb 16 közé, ahol igencsak nehéz dolga volt, mivel japán versenyző, Mori Kensin várt rá. Olimpiai bronzérmes kiválóságunk végül ezt a meccset is hosszabbításban nyerte meg, miután az ázsiait az összegyűlt intései miatt leléptették.

Majd jött az észt Klen Kristofer Kaljulaid elleni negyeddöntő, amely szintén nem ért véget négy perc alatt, ám ezúttal Krisztián húzta a rövidebbet az összeszedett figyelmeztetések miatt, s ezzel vereséget szenvedett. A vigaszágon az azeri Eljan Hajivev következett, aki sajnos két vazarival múlta felül a magyar fiút.

Tóth Krisztián a hetedik helyen fejezte be a versenyt Portugáliában. Folytatás egy hét múlva a párizsi Grand Slam-viadalon.

(Forrás: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!