Kézilabda
Török Lilly

Cselgáncs: Tóth Krisztián és Gőz Roland is díjat kapott a szövetség évzáró ünnepségén

Publikálva: 2023.12.21 Frissítve: 2023.12.21 Cselgáncs

Legjobbjait ünnepelte a Magyar Judo Szövetség. A Papp László Sportaréna különtermében tartotta évzáró ünnepségét a sportági szövetség, az eseményen az esztendő legjobbjai – többek között az MTK Budapest kiválóságai – vehettek át díjakat.

Az ünnepség szomorú megemlékezéssel kezdődött, két mesterét is elveszítette az elmúlt napokban a magyar judocsalád, Fényes Ferencre és Juhász Mihályra – felállva – emlékeztek az egybegyűltek.

A Magyar Judo Szöbetség évzáró ünnepségét megtisztelte jelenlétével Láng Zsolt kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Géczi Mariann, a MOB stratégiai igazgatója is. dr. Tóth László, az MJSZ elnöke köszöntőjében jelezte: a cselgáncsozók igazán hűségesek, hiszen olyan helyszínt választottak az eseménynek, amely az elmúlt években nagy magyar sikerek színtere volt, s bár az év nem minden időszakában hozta a várt eredményeket, összességében újabb sikeres esztendőn van túl sportágunk. A következő 2024-es esztendő azonban vízválasztó lehet, az elnök reményét fejezte ki, hogy egy év múlva ötkarikás sikereket ünnepelhet majd a magyar cselgáncssport az évzáró gálán – számolt be az MJSZ.

A megnyitó után az elismerések átadása következett, összesen tizennyolc kategóriában nevezték meg 2023 legjobbját, legjobbjait.

Immár hatodik alkalommal lett az év felnőtt férfi versenyzője Pánczél Gábor tanítványa, Tóth Krisztián. Az MTK Budapest huszonkilenc esztendős klasszisa valósággal halmozta az érmeket 2023-ban: bronzérmes lett az Európa-bajnokságon Montpellier-ben, emellett egy Grand Slam-ezüst, három Grand Slam-bronz, két Grand Prix-arany és egy Grand Prix-ezüst is az övé lett a mögöttünk hagyott esztendőben.

Az év egyetemi és főiskolai sportolójának Pánczél Gábor tanítványát, Gőz Rolandot választották meg. Az MTK Budapest huszonnégy éves judósa az idén két érmet is nyert az olimpiai kvalifikációs sorozatban, a szófiai European Openen arany-, az odivelasi Grand Prix-n bronzérmes lett, az antalyai Grand Slamen pedig ötödik helyen zárt. Óriási sikert ért el a csengtui egyetemi világjátékokon (korábbi nevén Universiadén), amelyen aranyérmes lett a 90 kilósok között. Néhány napja érkezett a hír, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség jelölte az Év ipponja díjra, vagyis könnyen lehet, hogy övé lesz 2023 legnagyobb, legszebb dobása. Gőz Roland távollétében az MTK Budapest vezetőedzője, Pánczél Gábor vette át a díjat.

(A képek forrása: MJSZ és IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!