Kézilabda
Fekete Bozsana

Cselgáncs: Tóth Krisztián első kiemeltként várhatja a vb-rajtot

Publikálva: 2024.05.19 Frissítve: 2024.05.19 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunk libanoni vagy fehérorosz ellenféllel kezd a második körben az abu-dzabi világbajnokság szerdai versenynapján.

Mint arról beszámoltunk, Tóth Krisztián az Európa-bajnokság után a világbajnokságon is érmet nyerne. A vb  az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó nagy pontszámot adó – fogalmazhatunk úgy is: sorsdöntő – eseménye, azonban klubunk versenyzőjének a kijutás miatt már nem kell aggódnia, ugyanis a kvalifikációs rangsor jelenlegi harmadik helyezettjeként biztosan ott lesz Párizsban.

Pánczél Gábor tanítványa egyébként első kiemeltként készülhet az Abu-dzabiban zajló világbajnokságra, amelynek küzdelmei vasárnap kezdődtek meg, míg Krisztiánt szerdán láthatjuk a -90 kilósok súlycsoportjában, majd pénteken pedig a csapatversenyben is érdekelt lesz.

Az egyéni versenyben Tóth erőnyerőként a második körben, a legjobb 32 között rajtol, méghozzá az Ázsia Játékok-harmadik, libanoni Caramnob Szagajpov és az asztanai Grand Slam-versenyt nemrég megnyerő, fehérorosz Jahor Varapajeu meccs győztesével fog összecsapni.

(A kép forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!