Taekwondo
Salim Sharif

Cselgáncs: Tóth Krisztián célja a világbajnoki cím és az olimpiai érem (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2024.02.29 Frissítve: 2024.02.29 Cselgáncs

Klasszis cselgáncsozónk, az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián (-90 kg) az M4 Sportnak nyilatkozott arról, hogy a világbajnoki arany és az olimpiai érem megszerzése tartozik a nagy céljai közé.

A tokiói ötkarikás játékokon bronzot nyert, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Tóth Krisztián az M4 Sportnak kiemelte: várja az olimpiát, előkelő helyen szerepel az ötkarikás és a világranglistán is, meglátása szerint 99,9 százalék az esélye, hogy ott lesz a párizsi játékokon.

– Az érem nagyon jól esik az embernek, még annak tükrében is, hogy kicsit szomorkás vagyok az elveszített döntő miatt. Nem voltam csúcsformában, elég hektikusan mozgok mostanában, hol beteg vagyok, hol nem, ez elég hullámzó – fejtette ki a 29 éves cselgáncsozó, visszatekintve a legutóbbi, bakui Grand Slam-viadalon megszerzett ezüstjére. Hozzáfűzte, összességében így is nagyon jó eredmények tartja a második helyet, főleg annak függvényében, hogy elég nehézkesen indult a versenynapja. Az ott megszerzett pontjaival az olimpiai rangsort vezeti, a világranglistán második. Kiemelte azt is, hogy a férfi cselgáncsozókat tekintve ezzel neki van a legtöbb érme a nemzetközi szövetség (IJF) versenyein.

– Ez olyan történelmi pillanat, amit hajkurásztam az elmúlt időszakban, ez volt a harmincharmadik érmem – hangsúlyozta Tóth.

Kitért arra is, hogy a felnőttmezőnyben eltöltött több mint tíz év után nehéz olyan „reális és elérhető" célokat találnia, amik motiválják, ezek közül az egyiket sikerült elérnie. További célkitűzése a világbajnoki cím, valamint az, hogy első magyar dzsúdósként szerezzen két olimpiai medált. Véleménye szerint 90 százalékos formában kell kimennie a világbajnokságra – amelyet a résztvevők száma miatt „óriás olimpiának" nevezett –, ebből kell a csúcsformát a fő célra, az olimpiára időzíteni.

(Forrás: MTI; fotó: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!