Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Cselgáncs: Tóth Krisztián bronzérmes a bakui Grand Slam-versenyen

Publikálva: 2023.09.24 Frissítve: 2023.09.24 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunk, Tóth Krisztián (-90 kg) idei harmadik érmét szerezte meg Grand Slam-viadalon az azeri fővárosban.

Legutóbb Tóth Krisztiánt Zágrábban láthattuk a nemzetközi szövetség (IJF) World Tour-sorozatában, és -90 kilós kiválóságunk meg sem állt a végső győzelemig Horvátországban, így önbizalommal telve várhatta a bakui Grand Slamet, amelynek ráadásul első kiemeltként vágott neki.

Pánczél Gábor tanítványa a brazil Gustavo Assis ellen kezdett a legjobb 32 között, és a rivális harmadik intésével tovább is jutott a nyolcaddöntőbe. Ezután a dél-koreai Namhun Li következett, aki igencsak nagy csatára késztette Krisztiánt, de aranyponttal végül a magyar fiú győzött. Jöhetett a hazai közönség előtt szerepelő, azeri Murad Fatiyev elleni negyeddöntő, amely nagy örömünkre hamar véget ért: Tóth villámgyors ipponnal nyert egy perc alatt. A fináléba kerülésért az Eb-ezüstérmes, bolgár Ivajlo Ivanov ezúttal túl nagy falatnak bizonyult. Ezzel klasszisunk a bronzéremért folytatta, és végül meg is szerezte a harmadik helyet, miután hosszabbításban felülmúlta az osztrák Thomas Scharfettert.

A tel-avivi ezüstje, illetve a taskenti bronza után Tóth Krisztián idei harmadik GS-érmét szerezte meg Bakuban, míg pályafutása során 14. alkalommal állt dobogón Grand Slamen.

(Forrás: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!