Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Cselgáncs: Tóth Krisztián bronzérmes a Bajnokok Ligájában

Publikálva: 2022.11.27 Frissítve: 2022.11.27 Cselgáncs

Klubunk klasszisa, Tóth Krisztián – a spanyol JC Stabia csapatával – a harmadik helyen végzett a klubcsapatok georgiai Európa-bajnokságán.

Szombaton a georgiai Goriban rendezték meg a klubcsapatok első Európa-bajnokságát, amelyen a korábbi Bajnokok Ligája- és Európa Liga-résztvevő együttesek vehettek részt – számolt be a judoinfo.hu.

A viadalnak – amelyet továbbra is Bajnokok Ligájának neveznek – két magyar résztvevője is volt: az Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka (52 kg) a portugál Sporting Lisszabon, míg az MTK Budapest olimpiai bronzérmes kiválósága, Tóth Krisztián (90 kg) a spanyol JC Stabia meghívását fogadta el, mindketten sztárokkal teletűzdelt csapatban szerepelhettek, s mindketten ki is tettek magukért.

A férfiak mezőnyében a JC Stabia vereséggel kezdett, a georgiai Golden Gori 3-2-re nyert az első körben, Tóth Krisztián ezúttal alulmaradt Luka Maisuradzével szemben. A vigaszágon azonban nagy bravúrral kezdtek a spanyolok: megverték a Teddy Rinerrel felálló Paris SG-t. A párharcban Tóth Krisztián győzelemmel nyitott a francia Alexis Mathieu ellen, a rivális együttesből pedig Riner mellett csak az olasz Lombardo szerzett győzelmet, a Stabia oldalán viszont David Garcia és a török Albayrak is nyert (3-2). A bronzéremért hengereltek a spanyolok: lelépték a francia SGS Judo csapatát (5-0). A magyar versenyző a francia Maxime Aminot elleni sikerrel segítette csapatát a Bajnokok Ligája-bronzéremhez.

A döntőben a Majdov, Doszen, Buncsics, Orujov, Mollaei összeállítású Crvena Zvezda nem bírt a grúz Fighterrel, amelyben Gugava, Tusisvili, Niniasvili, Csikelidze és Grigalasvili kapott szerepet, végül az olimpiai bajnok Grigalasvili döntötte el a párharcot (3-2).

Klubcsapatok Európa-bajnoksága, Gori (Grúzia)
FÉRFIAK:
1. Fighter (grúz)
2. Crvena Zvezda (szerb)
3. Golden Gori (grúz)
3. JC Stabia (spanyol) – Tóth Krisztiánnal a soraiban
5. Area (grúz)
5. SGS Judo (francia)
7. Arisz (görög)
7. Paris SG (francia)

(Kiemelt kép forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!