Atlétika
Nemes Rita

Cselgáncs: Tóth Krisztián a menekültek csapatából kapta meg első tokiói ellenfelét

Publikálva: 2021.07.22 Frissítve: 2021.07.22 Cselgáncs

Ellenfelet sorsoltak a cselgáncsozóknak a tokiói olimpián: Tóth Krisztián a menekültek csapatát képviselő Popole Misenga ellen kezd jövő hét szerdán.

Az MTK Budapest kiválósága, Tóth Krisztián (90 kg) a menekültek csapatát képviselő Popole Misenga ellen kezd a tokiói olimpia cselgáncstornáján. A világbajnoki ezüstérmes Krisztián – az egyetlen kiemelt a magyarok közül – jövő szerdán lép tatamira. Ellenfele Kongóban született, és a 2015-ös vb után kért menedékjogot Brazíliában. A riói játékokon is a menekültek csapatával vett részt, és egy mérkőzést nyert. Krisztiánra továbbjutása esetén valószínűleg a vb-második japán Mukai Soicsiro vár majd.

Ami a csapat többi tagját illeti: Ungvári Attila (81 kg) erőnyerő lesz az első fordulóban, majd a 16 közé kerülésért az olasz Parlati és az egyiptomi Abdelaal párharcának győztesével találkozik. A 100 kg-os kategóriában Cirjenics Miklós a lett Jevgenis Borodavkóval meccsel, akinek három Eb-bronzérme is van.

A nőknél Csernoviczki Éva (48 kg) első fellépésén az indiai Shushla Likmabammal dzsúdózik, akinek legjobb eredménye egy második hely a Nemzetközösségi Játékokon. A Londonban olimpiai bronzérmes magyar versenyző sikere esetén a 2017-ben Budapesten világbajnok japán Tonakival Funával küzdhet meg. Az idei Eb-n harmadik Pupp Réka (52 kg) súlycsoportja egyik legjobbját kapta ellenfélnek a címvédő, világ- és Európa-bajnok koszovói Majlinda Kelmendi személyében. Az Európa-bajnok Karakas Hedvig (57 kg) azzal a lengyel Julia Kowalczykkal kezd, aki éppen Tokióban érte el legjobb eredményét, harmadik lett a 2019-es világbajnokságon.

Özbas Szofinak (63 kg) is nehéz rivális jutott, a hatodik helyen kiemelt, Európa-bajnok és vb-3. német Martyna Trajdos. A magyarok közül elsőként, szombaton Csernoviczki Éva mutatkozik be az olimpián.

(MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!