Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Federer legyőzőjével kezd Fucsovics Márton Tokióban

Publikálva: 2021.07.22 Frissítve: 2021.07.22 Tenisz

A wimbledoni tenisztorna negyeddöntőjében Roger Federert búcsúztató lengyel Hubert Hurkacz ellen kezd Fucsovics Márton a tokiói olimpián.

Az idei wimbledoni tornán elődöntős Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a pénteken rajtoló tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában.

Az MTK Budapest játékosa pályafutása során kétszer csapott össze a lengyel riválissal, és mindkétszer legyőzte: 2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti challangertornán is három játszmában kerekedett felül. Mindkét találkozót ugyanúgy kemény pályán játszották, mint amin a tokiói játékokat is rendezik.

Ennek ellenére a hetedik helyen kiemelt Hurkacz számít esélyesebbnek, mivel 12. a világranglistán, míg a 29 éves Fucsovics a 38. pozíciót foglalja el. Ráadásul előbbi néhány hete elődöntőig menetelt Wimbledonban, ahol többek között Roger Federert búcsúztatta.

A meccs győztese a második körben a brit Liam Broady és az argentin Francisco Cerundolo párharcának továbbjutójával találkozik, a nyolcaddöntőben pedig - a papírforma szerint - a 11. helyen rangsorolt, Australian Open-elődöntős orosz Aszlan Karacev következhet.

Ugyanezen az ágon szerepel a világelső Novak Djokovics  is, aki a világranglistán 139. bolíviai Hugo Dellien ellen kezd. A magyar játékos, akit éppen a szerb sztár állított meg Wimbledonban a negyeddöntőben, a legjobb négy között találkozhat Djokoviccsal, ha mindketten eljutnak odáig.

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a teniszviadal az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol.

(MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!