Atlétika
Magyari Zoltán

Cselgáncs: Tóth és Gőz is a második fordulóban esett ki a dohai vb-n

Publikálva: 2023.05.11 Frissítve: 2023.05.11 Cselgáncs

Tóth Krisztián és Gőz Roland is a legjobb 32 között búcsúzott a -90 kilósok mezőnyében, a Dohában zajló világbajnokságon.

Az MTK Budapest cselgáncsozói közül elsőként Gőz Roland lépett tatamira a -90 kilósok versenyében, Katarban: a legjobb 64 között a mongol Altanbagana Gantulgával csapott össze, akitől kikapott a korábbi egyetlen találkozójukon. Az MTI tudósítása szerint a második, dohai meccsük nyolc és fél percig tartott, mindketten két-két intést kaptak, és a maratoni csata utolsó mozzanata az volt, amikor az Ázsia-bajnoki második riválist harmadszor is figyelmeztették, ami már a leléptetését jelentette.

Klubunk 24 éves versenyzőjére a 32 között már jóval keményebb ellenfél várt a kétszeres vb-bronzérmes, Európa-bajnok georgiai Luka Maisuradze személyében. Az ütközetet két és fél perc után végül a georgiai nyerte, miután leszorította Gőzt, s így Maisuradze ment tovább ippongyőzelmet aratva.

Az olimpiai bronzérmes, vb-második Tóth Krisztián – kiemeltként – a második körben, vagyis a legjobb 32 között vívta az első meccsét, és kezdésként a brazil Rafael Macedóval találkozott, akit eddig mindhárom összecsapásukon legyőzött. A negyedik meccs azonban a Pánamerikai bajnokságokon háromszoros ezüstérmes rivális szája íze szerint alakult: a négyperces alapidő során kétszer is megintették Krisztiánt, majd az első értékelt akcióig tartó hosszabbítás második percében a dél-amerikai vazaarit érően földre vitte az MTK Budapest klasszisát, ezzel ő jutott tovább.

(A képek forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!