Atlétika
Krizsán Xénia

Cselgáncs: Tóth Benedek és Varga Brigitta is önbizalom-növelő győzelmet aratott Szlovéniában

Publikálva: 2023.06.21 Frissítve: 2023.06.21 Cselgáncs

Két fiatal cselgáncsozónkat azután kérdeztük, hogy súlycsoportjukban mindketten megnyerték a múlt hétvégi, szlovéniai Európa-kupa-versenyt.

Kiválóan szerepeltek dzsúdósaink a Podcetrtekben rendezett felnőtt Európa-kupa-viadalon: Tóth Benedek a 81, Varga Brigitta a 63 kilósok között állhatott fel a dobogó legfelső fokára, és a sikerük értékét növeli, hogy a magyar csapatból kizárólag ők ketten szereztek aranyat. Benedeket több sérülés (váll-, illetve térdprobléma) is hátráltatta az év első felében, így idén először láthattuk nemzetközi versenyen, és visszatérésként rögtön az első helyen zárt.

– A hosszabb kihagyás után alig vártam már, hogy újra versenyezhessek. Abszolúte felkészülten érkeztem Szlovéniába, a sérülések ellenére igyekeztem hasznosan tölteni az elmúlt hónapokat, a gyengeségeim közül jó néhányon sikerült dolgozni – értékelt Tóth, aki pályafutása során második alkalommal győzött Podcetrtekben. – Nagyon szeretem ezt a helyszínt, jó párszor versenyeztem már itt, mindig remek a hangulat, illetve kellemes és szimpatikus az egész környezet, és ami a legfontosabb: szinte mindig jól megy a dzsúdó, nyertem itt korábban ezüstöt és bronzot is, valamint a mostanival együtt már két aranyat. A sérülések után egyelőre képlékeny a további versenyprogramom a szezonban. Annyi biztos, a közeljövőben a július végi Universiade lehet a legfontosabb a feladat.

Varga Brigitta szintén emlékezetes győzelmet aratott, ugyanis a felnőttek között először nyert az Európa-kupa-sorozatban, egyszersmind idén az első dobogós helyezését szerezte nemzetközi porondon.

– Ezt a versenyt most nagyon másképpen éltem meg, mint a korábbiakat. Összeszedettebbnek éreztem magam, és összességében a formám is jobban egyben volt – mondta Brigi. – Egyelőre nem tudom pontosan, hogy ez minek köszönhető, mert az elvégzett edzésmunka mennyisége és minősége sem változott, ezúttal viszont fejben jóval koncentráltabban versenyeztem, aminek nagyon örültem. Mindent egybevéve, nem is az aranynak, vagyis a végeredménynek örülök igazán, hanem a mutatott teljesítményemnek, illetve az egyes győzelmeknek. A negyeddöntőben a német, a döntőben pedig az ukrán lányt is úgy sikerült megvernem, hogy korábban még egyikük ellen sem tudtam nyerni, sőt, többször kikaptam tőlük. A nyár hátralévő részében az egyetemi Európa-bajnokságra és az Universiadera készülök, míg az ősszel az U23-as Eb-n szeretnék minél jobban szerepelni.

(A képek forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!