Kézilabda
Poczetnyik Luca

Cselgáncs: sztárparádé lesz a Papp László Sportarénában

Publikálva: 2023.07.25 Frissítve: 2023.07.25 Cselgáncs

Tizennégy olimpiai és harmincöt világbajnok már biztosan ott lesz a mezőnyben augusztus 4. és 6. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő cselgáncs Mesterek Kupáján, amely az év legtöbb pontot adó ötkarikás kvalifikációs versenye.

A magyar szövetség hétfői hírlevele szerint minden idők egyik legerősebb mezőnye lép majd tatamira a viadalon, amelyre minden súlycsoportban a világranglista legjobb harminchat dzsúdósa kapott meghívást. Az MTK Budapestet az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián (90 kg), Demeter Marcell (81 kg) és Varga Brigitta (63 kg) képviseli.

A legnagyobb sztárok közül Budapestre érkezik az egyaránt kétszeres olimpiai bajnok francia Clarisse Agbegnenou és cseh Lukás Krpalek, továbbá a négyszeres világbajnok japán Naohisza Takato is.

Nem lesznek ott ugyanakkor a mezőnyben a Tokióban ugyanazon a napon ötkarikás aranyérmet szerző Abe testvérek, Hifumi és Uta, akik már a jövő nyári olimpiára koncentrálnak, illetve kihagyja a budapesti viadalt a sportág klasszisa, a 11-szeres világbajnok francia Teddy Riner is.

A magyar csapat huszonkét fős lesz, indul a viadalon az összes olyan cselgáncsozó, akinek esélye van kijutni Párizsba, továbbá lehetőséget kapnak a második vonal és az utánpótlás legjobbjai is.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!