Tenisz
Piros Zsombor

Cselgáncs: Pánczél Gábor, a kapitányi megbízatása végeztével a klubjára és a fiára fókuszálna (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.12.22 Frissítve: 2021.12.22 Cselgáncs

A férfi cselgáncsválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor a 2021-es végén leköszön a pozíciójáról, mert az MTK Budapest dzsúdószakosztályának vezetőedzőjeként a klubmunkát helyezné az előtérbe, és eközben reményteljes fia, Csanád pályáját is egyengetheti. Szakvezetőnk az utanpotlassport.hu-nak adott interjút.

Az MTK Budapest dzsúdószakosztálya végzett az élen a 2021-es naptári év egyesületi rangsorában, ebben az egyik – hanem a legnagyobb – szerepet Pánczél Gábor, vezetőedző vállalta. A szakember az elmúlt négy évben a klubfeladatok mellett a férfiválogatott szövetségi kapitány posztját is betöltötte, azonban az esztendő végén átadja a stafétabotot Ungvári Miklósnak.

– Alapvetően két fő oka van annak, hogy le kellett mondanom, az egyik fontosabb a másiknál. Már tizenkét éves a gyerekem, és a következő három évben nagyon fontos időszak vár Csanádra (Diák C és Diák B korosztályban országos bajnok. A szerk.) úgy emberként, mint sportolóként. Ezek az évek kritikusak a fejlődése szempontjából, így rengeteg munkát kell elvégeznünk ahhoz, ha hosszú távon is eredményes versenyzővé szeretne válni, miközben emberileg is elengedhetetlen, hogy ott legyek mellette, ami azzal, hogy folyamatosan utazom a nemzetközi versenyekre a válogatottal, nem igazán kivitelezhető – nyilatkozta Pánczél az Utánpótlássportnak.

Ám a fia mellett a kék-fehérek számos, kiemelkedő tehetségére is több időt szeretne szánni.

– A másik tényező pedig nyilván a klubom. Jó néhány olyan korosztályos sportolónk van, aki már világversenyen is megmutatja a foga fehérét, viszont velük állandóan, napi szinten foglalkozni kell, és miután az egyesületben kevés a szakember, és sok a gyerek, így nem fér bele, hogy én hetekre – összességében hónapokra – elutazom. Így ezek a szempontok vezérelték a lemondásomat, ugyanakkor semmiféle rossz érzés nem maradt bennem senki felé a szövetségben, egyszerűen ezzel a covid-protokollal nem tudunk megbirkózni másként. Számomra a klub építése az elsőszámú szempont.

Ráadásul az MTK cselgáncsozói 2022-ben új otthonba költözhetnek.

– Jövőre átadják a termünket, ami miatt kicsit furcsa érzések is kavarognak bennem, hiszen harminc éve dolgozom itt (Jégszínház, KSI judoterem. A szerk.), és nagyon szeretem ezt a helyet. Viszont a régi, de jól megszokott körülményekhez képest, az új teremben abszolút modern, minden szempontból huszonegyedik századi feltételek mellett dolgozhatunk. Ami természetesen örömteli, ám nem lenne üdvös, ha nem tudnám hozni ugyanazokat az eredményeket, mint innen – tette hozzá némileg viccelődve Pánczél. – Fel kell kötni a nadrágot nekem is, hiszen rengeteg gyereket kell megmozgatni. Az eddigi tapasztalatok alapján a sok fiatal között biztosan feltűnik néhány nagy tehetség is, így a mi fő feladatunk, hogy ezekből az ígéretekből hozzuk ki a legtöbbet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!