Atlétika
Nemes Rita

Cselgáncs: nem született MTK-s helyezés a hazai Grand Slamen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.07.10 Frissítve: 2022.07.10 Cselgáncs

Vasárnap délután ér véget a cselgáncsozók budapesti Grand Slam-tornája; az MTK-s versenyzők pénteken és szombaton álltak tatamira, helyezést azonban nem sikerült elérniük, meccset pedig egyedül Tóth Benedek (81 kg) és Varga Brigitta (63 kg) tudott nyerni.

Népes mezőnnyel startolt el pénteken a cselgáncsozók budapesti Grand Slam-tornája, amelyen hatvanegy ország négyszázhat versenyzője indult el. A magyar csapatot huszonnyolc dzsúdós alkotja a vasárnap délután véget érő eseményen, akik közül öten a klubunkat képviselik. Az utóbbi szám eredetileg hat lett volna, ám az MTK Budapest – és egyúttal a hazai különítmény – legnagyobb hiányzójaként az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián nem tudott elindulni, ugyanis csütörtök reggel pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Az MTK-sok közül pénteken egyedül a 48 kilogrammosok kategóriájában versenyző Beringer Fatime lépett tatamira, aki az argentin Keisy Perafantól kapott ki az első meccsén, miután versenyzőnk a hosszabbításban a harmadik shidóját (büntetését) is begyűjtötte.

Szombaton a szempontunkból sűrűbb program következett, hiszen egy női és három férfi indulónk is megmutathatta a tudását a szőnyegen. Egy mérkőzés jutott Tóth Botondnak (73 kg) és Demeter Bendegúznak (81 kg) is, akik egyaránt ipponnal kaptak ki; előbbi a lengyel Wiktor Mrowczynski, utóbbi a grúz Zaur Dvalashvili ellen.

Sikerrel vette az első kört a szintén 81 kilós Tóth Benedek, aki óriási küzdelemben múlta felül Medickson Del Orbe Cortorrealt, a következő fordulóban viszont kifogott rajta a belga Sami Chouchi, aki a Golden Score második percében ipponnal diadalmaskodott.

A 63 kilósok között Varga Brigitta is örülhetett az első meccse után, Ariela Sanchezt kevesebb mint két perc alatt győzte le. A folytatásban azonban neki sem volt szerencséje, a Maylin Del Toro Carvajal elleni összecsapása hamar véget ért, a kubai ipponjának köszönhetően.

Klubunk versenyzői legközelebb a zágrábi Grand Prix-n bizonyíthatnak, a jövő hét végén.

A mérkőzések gyors regisztrációt követően visszanézhetők a live.ijf.org honlapon.

Fotók: Makó Éva, Hegedüs Gábor

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!