Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Cselgáncs: Nagyot küzdött, és karnyújtásnyira volt az éremtől Gábor Áron az ifi Eb-n (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.08.17 Frissítve: 2021.08.17 Cselgáncs

Klubunk ifjú dzsúdósa, Gábor Áron az ötödik helyet szerezte meg a Rigában zajló ifjúsági Európa-bajnokságon.

Kedd délelőtt kezdte meg szereplését a lettországi Rigában zajló ifjúsági Európa-bajnokságon klubunk cselgáncsozója, Gábor Áron. A fiatal jó formában érkezett a megméretésre, hiszen a nyár folyamán három Európa-kupán is dobogóra állhatott, amelyeken két ezüst- és egy bronzérem került a nyakába. Eredményeinek köszönhetően első kiemeltként vághatott neki a viadalnak, céljait pedig úgy fogalmazta meg korábban, hogy éremmel – azok közül is lehetőleg a legfényesebbel – szeretne távozni Lettországból.

Áron az első körben Elion Gambou ellen lépett tatamira, és esélyeshez méltóan tovább is jutott: francia ellenfele 1:15-tel a „rendes játékidő” vége előtt megkapta a harmadik intését is, így magyar győzelem született.

A nyolcaddöntőben a ciprusi Kalaitsidis várt az MTK cselgáncsozójára, akivel hatalmas küzdelem alakult ki. Golden score-ba, azaz hosszabbításba torkollott a mérkőzés, amely majdnem három percig tartott. A ciprusi közel állt a győzelemhez, Áron azonban remekül hárította a támadásait, és talán a magyarok szurkolásának is köszönhető, de jobban bírta a végjátékot: Kalaitsidis megkapta a harmadik intését, így ismét MTK-s siker született.

A negyeddöntő rövidebb ütközetet hozott: a lengyel Kustrzycki aktívan kezdett, Áron azonban kevesebb mint 2 perc után ipponnal eldöntötte az összecsapást.

Jöhetett az elődöntő, ahol az ötödik kiemelt Rzajev volt az ellenfél. Az azeri versenyző vezetést szerzett egy vazarival, sportolónk támadásait pedig sikerült elhárítania, így eldőlt, hogy Áron a bronzéremért léphet szőnyegre. Ott ismét azeri dzsúdóssal kellett küzdenie, név szerint Aghazadával, aki rögtön az összecsapás elején vezetést szerzett. Fel sem tudtunk ocsúdni a pont után, máris vége lett a mérkőzésnek: klubunk dzsúdósa nem tudta kivédekezni ellenfele dobáskísérletét, az ipponnal pedig eldőlt, hogy Áron az ötödik helyen fejezi be a kontinensviadalt.

Bánkódásra azonban semmi ok, az utóbbi hónapok Európa-kupái és az Európa-bajnokság is bebizonyította, nemzetközi szinten is számolni kell a fiatal magyarral.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!