Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Cselgáncs: megvan a magyar vb-csapat, Tóth Krisztiánnal a soraiban

Publikálva: 2022.09.21 Frissítve: 2022.09.21 Cselgáncs

Olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes kiválóságunk, Tóth Krisztián egyedüliként képviseli az MTK Budapest színeit a tizenegy fős magyar válogatottban az októberi, taskenti világbajnokságon.

Nemenként összesen kilenc, súlycsoportonként legfeljebb két versenyzőt indíthatnak az országok az október 6. és 13. közötti, üzbegisztáni cselgáncs-világbajnokságon, vagyis az egyéni küzdelmekben legfeljebb tizennyolc sportoló képviselheti hazája színeit. A magyar válogatott viszont nem tölti ki ezt a létszámot, összesen tizenegy versenyző indul a sportág legrangosabb erőpróbáján, a taskenti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon – írja a judoinfo.hu.

A vártaknak megfelelően klubunk olimpiai bronzérmes klasszisa, Tóth Krisztián (90 kg) is helyet kapott a névsorban. A 28 éves dzsúdósunk a legutóbbi vb-n, tavaly bronzérmet szerzett Budapesten. Egyébként második hely a legjobb eredménye a világbajnokságokról (2014, Cseljabinszk). Az idei szezonban a tavaszi Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett, míg a Grand Slam-versenyeken Tbilisziben ezüst-, Antalyában bronzérmet nyert.

Az utazó csapat tagja lett volna – a szintén MTK-s – Varga Brigitta (63 kg) is, aki – Braun Ákos női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint – végül sérülés miatt nem tudja vállalni a részvételt.

A vegyes csapatversenyben – amelyben három férfi (73, 90 és +90 kg), illetve három női (57, 70 és +70) súlycsoportban rendeznek mérkőzéseket – ezúttal nem vesz részt a magyar válogatott, a férfiak között ugyanis az „alsó” három, a nők mezőnyében pedig a „felső” két súlykategóriában nem lesz egyéni indulónk.

A küldöttséget Murakami Kijosi technikai igazgató vezeti, valamint a versenyzőkön kívül tagja lesz Ungvári Miklós férfi és Braun Ákos női szövetségi kapitány, illetve Dénes László masszőr is.

A magyar vb-csapat:
Férfiak: 81 kg: Ungvári Attila (Győri AC); 90 kg: TÓTH KRISZTIÁN (MTK BUDAPEST), Nerpel Gergely (TFSE); 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE), Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE); +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE Győr)
Nők: 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE); 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE), Kovács Kitti (BHSE); 63 kg: Özbas Szofi (BHSE); 70 kg: Gercsák Szabina (DVTK)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!