Atlétika
Nagy Marcell

Cselgáncs: kiválóan szerepeltek fiataljaink a Budapest-kupán és az U23-as ob-n

Publikálva: 2024.04.29 Frissítve: 2024.04.29 Cselgáncs

Nyolc versenyzőnk is érmet nyert a Megyeri úton rendezett viadalon.

Szombaton és vasárnap nagy sikerrel rendezték meg Újpesten Közép-Európa egyik legnagyobb és legrangosabb utánpótlás cselgáncsversenyét, a 37. Budapest-kupát, amelyen csaknem 1500 dzsudoka tette próbára felkészültéségét, sokan közülük két korosztályban is tatamira léptek – számolt be az eseményről a judoinfo.hu szakportál.

Huszonhárom országból érkeztek résztvevők az idei Budapest-kupára, melynek során négy korosztály (U13, U15, U18 és U23) számára rendeztek küzelmeket, az U23-asok egyben a nyílt országos bajnokság érmeiért is vetélkedtek.

A két versenynap során az MTK Budapest fiataljai sem maradtak adósak a dobogós helyezésekkel. Az U13-asok mezőnyében Ujhelyi Barna (-60 kg) és Gáspár-Pap Anna (-33 kg) ezüst-, Bihari Lázár (+66 kg) bronzérmet szerzett. Az U15-ösök között Pánczél Csanád (-55 kg) szintén az előkelő második helyen végzett, míg az U18-as korosztályban Damm Olivér (-50 kg) harmadik lett.

Az U23-asok versenyében – amely egyben a korosztályos magyar bajnokságot is jelentette – Kalász Ádám (-73 kg) nem talált legyőzőre súlycsoportjában. Demeter Marcell (-81 kg) és Lauter Botond (-66 kg) egyaránt bronzérmesként, Bertalan Balázs (-81 kg) és Farkas Bence (-66 kg) pedig ötödikként zárt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!