Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: két MTK-s versenyző a nyolcfős magyar csapatban, a dohai vb-n

Publikálva: 2023.05.08 Frissítve: 2023.05.08 Cselgáncs

Az egyaránt a -90 kilósok között induló Tóth Krisztián és Gőz Roland a világbajnokság ötödik, csütörtöki versenynapján lép tatamira Dohában. Vezetőedzőnket, Pánczél Gábort kérdeztük az előkészületekről.

Vasárnap a katari Dohában elrajtolt a 36. cselgáncs-világbajnokság, ugyanakkor az első versenynapon még nem volt magyar szereplője a küzdelmeknek, a mieinknek hétfőn veszi kezdetét a program. A nyolcfős magyar válogatottban ketten képviselik az MTK Budapest színeit: Tóth Krisztián és Gőz Roland is a -90 kilósok mezőnyében indul. Amíg az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes klasszisunk Tóth már a kilencedik, addig az idei évet remekül kezdő, 24 éves Gőz az első felnőtt-világbajnokságára készül. 

Pánczél Gábor tanítványainak csütörtökön szurkolhatunk. Vezetőedzőnket kérdeztük a várakozásokról.

– Roli kicsit fáradt volt a múlt héten, ami nyilván érthető, hiszen Krisztiánnal egyetemben ő is nagyon keményen készült az elmúlt időszakban, összességében jó formában várja a vébét. Eközben Krisztián viszont mostanában makacs deréksérüléssel bajlódott, úgy néz ki, talán most már végleg túl van rajta. Időközben – nagyjából két hete – azonban megsérült  a hüvelykujja is, ami szintén nem könnyítette meg a dolgát, de szerencsére nem drámai helyzet. Bízunk benne, a versenynapra minden apró gondunk kisimul, és a dolgok a helyére kerülnek – mondta Pánczél.

– Rolandnak még integrálódnia kell a felnőttmezőnybe, úgy látszik, ez a folyamat idén szépen el is indult. Az ő esetében a legjobb tizenhat közé jutás már szép teljesítmény lenne. Krisztiánnak a negyeddöntőbe, vagyis a final blockba jutás a fő célja. A mezőny erősségét látva, nagyon meg kell majd küzdenie érte, nem fogják ingyen adni.

Gőz Roland az Ázsia-bajnokság-bronzérmes, mongol Altanbagana Gantulgával kezd a legjobb 64 között, míg kiemeltként Tóth Krisztián egy körrel később csatlakozik be: a pánamerikai bajnoki második, brazil Rafael Macedo és a georgiai származású, spanyol színekben versenyző Tristani Mosakhlishvili összecsapásának győztese vár rá.

(A képek forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!