Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Cselgáncs: három MTK-s és eddig több mint háromszáz nevező az U23-as Eb-n

Publikálva: 2021.10.30 Frissítve: 2021.10.30 Cselgáncs

Péntek reggelig több mint háromszázan neveztek a jövő héten kezdődő budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokságra, melyen az MTK Budapestből Gőz Roland, Tóth Benedek és Rajkai Róbert is tatamira lép.

November 5-7. között Budapest ad otthont az U23-as cselgáncs Európa-bajnokságnak, melyen összesen tizennyolc magyar versenyzőnek szoríthatunk, köztük hárman az MTK Budapest színeit képviselik. A 90 kilós mezőnyben ott lesz a klubunkból Gőz Roland, a 81 kilósok versenyén pedig Tóth Benedek és Rajkai Róbert indul.

A viadalra, melynek a hivatalos  programja jövő csütörtökön, a sorsolással veszi kezdetét, péntek reggelig harminckilenc ország 319 versenyzője nevezett – írja a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség közleményében kiemelte: a világjárvány miatt a résztvevők ezúttal is „buborékban” lesznek, amelybe kizárólag alapos tesztelés után kerülhetnek be, illetve csak a kijelölt szálláson vagy az eseménynek otthont adó Ludovika Arénában tartózkodhatnak. Hozzátették: a szervezőbizottság egyelőre nem döntött arról, hogy lehetnek-e nézők a lelátón. Amennyiben nem, úgy az érdeklődők az interneten keresztül követhetik az eseményeket, az európai szövetség oldalán élő közvetítést láthatnak valamennyi küzdőtérről, s a folyamatosan frissített eredménylistákat is elérhetik.

A kontinensbajnokság résztvevői már keddtől elfoglalják az Eb hivatalos szállását, és természetesen edzési lehetőséget is biztosítanak nekik. Jövő pénteken, szombaton és vasárnap 10 órától rendezik a selejtezőket, 16 órától pedig már érmekért csatáznak majd. 

Az első U23-as Eb-t 2003-ban rendezték Jerevánban, 2017-ben pedig Győr volt a házigazda. A magyarok ebben a korosztályban eddig 66 érmet – 25 aranyat, 10 ezüstöt és 31 bronzot – gyűjtöttek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!