Atlétika
Kulunics Vince

Cselgáncs: Győrben bizonyíthatnak cselgáncsozóink

Publikálva: 2024.02.09 Frissítve: 2024.02.09 Cselgáncs

Négy kontinens harmincöt országából több mint négyszáz dzsúdós érkezik az első győri olimpiai kvalifikációs tornára, az European Open-viadalra.

Erős mezőnyt köszönthetünk az Audi Arénában szombaton bemutatkozó nemzetközi versenyen, a nevezők között van olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes is, csaknem száz olyan dzsúdós jelentkezett a győri viadalra, akit a top 100-ban jegyeznek a világranglistán. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes pontokat lehet szerezni ezen az eseményen, az aranyérmesek száz, az ezüstérmesek hetven, a bronzérmesek ötven egységgel gyarapíthatják pontjaik számát.

Igen népes lesz a magyar csapat, a mieink élnek a lehetőséggel, hogy „házhoz jön” ez a rangos esemény. Egyesületünket Gőz Roland a 90 kilogrammosok között, első kiemeltként képviseli, de ott lesz Gábor Áron, Farkas Bence, valamint Demeter Bendegúz, Demeter Marcell, Tóth Benedek és Tóth Botond is.  

Az első győri, olimpiai kvalifikációs tornára a szurkolók számára ingyenes lesz a belépés, nemcsak a dzsúdó szerelmeseit várják, hanem azokat is, akik először találkoznak majd a világ legnépszerűbb olimpiai küzdősportjának képviselőivel.

A sorsolást péntek este tartják, a program várhatóan szombat reggel tíz órakor kezdődik, az érmes mérkőzéseket a selejtezők után közvetlenül elkezdik. A tervek szerint valamennyi érmes mérkőzést egy tatamin bonyolítanak le, így az élő internetes közvetítést követők egyetlen összecsapásról sem maradnak majd le.

Forrás: judoinfo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!