Karate
Hárspataki Gábor

Cselgáncs: Gőz Roland továbbra is kirobbanó formában

Publikálva: 2023.02.14 Frissítve: 2023.02.14 Cselgáncs

A portugáliai Grand Prix-versenyen megszerzett bronzérem után Gőz Roland a múlt hét végi, szófiai European Openen meg sem állt a végső győzelemig. Kiválóságunk boldogan értékelt a bulgáriai sikert követően.

Újabb nemzetközi verseny, újabb remek eredmény Gőz Rolandtól – valahogyan így lehetne jellemezni 23 éves cselgáncsozónk eddigi szereplését idén. A tavalyi év nehézségei után Roland január végén a harmadik helyen végzett a 90 kilósok mezőnyében az almadai Grand Prix-n, ezzel pályafutása első érmét nyerve GP-versenyen. Ennek köszönhetően nagyszerű formában utazhatott a múlt hét végén Szófiában rendezett European Openre, és nem is maradt adós a jó teljesítménnyel. Gőz mind az öt ellenfelét legyőzte a bolgár fővárosban, ezzel karrierje második Europan Open-viadalán szerzett aranyérmet.

– Nagyon jól éreztem magam egész nap, kipihentem ébredtem fel reggel, szóval tényleg jó formában vágtam neki a versenynek. Visszagondolva a meccsekre, nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítménnyel, egy-két kisebb taktikai hiba becsúszott: például a francia Damier elleni elődöntőben. Ugyanakkor a legfontosabb, hogy összejött az aranyérem, aminek pedig nagyon örülök. Ez mindenképpen biztató a folytatásra, hiszen, ha nem is könnyedén nyertem, de alapvetően minden meccsen én irányítottam, a döntőbe jutásért kicsit jobban meg kellett szenvednem, viszont az egész versenyt nézve, összességében magabiztos győzelmeket arattam – nyilatkozta honlapunknak Roland, akinek elszántságát jól bizonyította az is, amikor a belga Foubert elleni fináléban az utolsó másodpercekben szerzett vazarival kiharcolta az aranyérmet.

Pánczél Gábor tanítványa – a tervek szerint – legközelebb március elején, a taskenti Grand Slamen lép tatamira.

– Nyilvánvalóan, nem ez volt az év legnehezebb versenye Szófiában, de az mindenképpen pozitívum, hogy a Grand Prix-érem után ezúttal sikerült bebizonyítani, hogy egy szinttel lejjebb, esélyesként ilyen teljesítményt tudok nyújtani. Fontos visszajelzés volt, hogy jó úton haladok afelé, hogy ténylegesen versenyben legyek az olimpiai kvalifikációért.

(A képek forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!