Karate
Hárspataki Gábor

Cselgáncs: Gőz hetedik a csapattal az Európa Játékokon, Kalász harmadik a szlovéniai junior Európa-kupán

Publikálva: 2023.07.01 Frissítve: 2023.07.01 Cselgáncs

A Gőz Rolanddal (-90 kg) felálló magyar válogatott a hetedik helyen zárt a vegyes csapatversenyben a krakkói központú Európa Játékokon. Kalász Ádám (-73 kg) remekelt a szlovéniai junior Európa-kupa-versenyen: bronzérmet szerzett.

Az Európa Játékokon szereplő magyar válogatottban Gőz Roland (-90 kg) képviselte klubunk színeit. A mieink az ukránok ellen kezdték a vegyes csapatversenyt, és 4-1-es győzelemmel jutottak tovább a nyolcaddöntőbe – a sikerből Gőz az Artem Bubyr elleni, rendkívül sima, 16 másodperc alatt aratott ippongyőzelmével vette ki a részét. Ezután a lengyelek következtek, és a magyar csapat ismét 4-1-re nyert; ezúttal Roli nem kapott szerepet.

A németek elleni negyeddöntőben viszont annál inkább, Pánczél Gábor tanítványa nyitotta a párharcot, és hosszabbításos meccsen verte meg Martin Matijasst. A válogatott végül 4-3-ra alulmaradt, így a vigaszágon folytathatta. A bronzmeccs kiharcolásáért a portugálok vártak a mieinkre. Gőz Roland megnyerte a saját meccsét Luis Diogóval szemben, ám összesítésben sajnos ismét 4-3-as vereség lett a vége. Ezzel a magyar csapatnak véget ért a verseny, a hetedik helyen zárt.

Eközben Kalász Ádám (-73 kg) a Slovenj Gradecben zajló junior Európa-kupa-versenyen volt érdekelt, és Rolihoz hasonlóan ő is kitett magáért. Sorrendben horvát, bolgár, koszovói és cseh riválist legyőzve menetelt el egészen az elődöntőig, ott a kanadai Lasha Tsatsalashvili kifogott rajta, így 19 éves reménységünk a bronzéremért küzdhetett, amelyet meg is kaparintott az örmény Artak Torosyan felülmúlásával. Kalász pályafutása első érmét nyerte meg a junior Európa-kupa-sorozatban.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!