Atlétika
Kulunics Vince

Cselgáncs: Gőz Roland az egyéni küzdelmekben is részt vehet az Eb-n

Publikálva: 2024.04.18 Frissítve: 2024.04.18 Cselgáncs

Sáfrány Péter sérülése miatt az MTK Budapest U23-as Európa-bajnoka, Gőz Roland kap lehetőséget a -90 kilósok között a közelgő, zágrábi Eb-n. Így ebben a súlycsoportban két kiválóságunknak is szurkolhatunk, hiszen Tóth Krisztián szintén ott lesz a mezőnyben.

Mint kiderült, a nehézsúlyú Sipőcz Richárd sérülése miatt nem indulhat a jövő csütörtökön kezdődő, zágrábi Európa-bajnokságon. Nem sokkal később máris érkezett az újabb sérülésről szóló hír: a -90 kilogrammosok közé nevezett Sáfrány Péter sem lehet ott a horvát fővárosban – számolt be a judoinfo.hu.

Ezután hamar döntés született az „utódjáról”: a -90 kilós súlycsoport egyéni küzdelmeiben az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián mellett klubtársa, Gőz Roland képviselheti a magyar színeket a kontinensbajnokságon. Az MTK Budapest 25 esztendős dzsúdósa a csapatversenyre egyébként is nevezve volt, de így az egyéni küzdelmekben is lehetőséget kap. Pánczél Gábor tanítványa 2019-ben ezüstérmes volt a junior-világbajnokságon és a korosztály Európa-bajnokságán is, az U23-as Európa-bajnokságon a dobogó felső fokára állhatott, tavaly pedig megnyerte az egyetemi világjátékok (a korábbi nevén Universiade) aranyérmét Kínában. Gőz Roland korábban már három felnőtt Európa-bajnokságon is részt vehetett.

A magyar válogatott tizenegy fős lesz a zágrábi Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben, és fiatal válogatottunk részt vesz a vegyes csapatversenyben is.

A magyar Eb-csapat:
FÉRFIAK
-60 kg: Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC). -66 kg: Pongrácz Bence (VSD). -73 kg: Szegedi Dániel (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola). -81 kg: Ungvári Attila (Budaörsi SC). -90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Gőz Roland (MTK Budapest). -100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
NŐK
-52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JK). -63 kg: Özbas Szofi (BHSE). -70 kg: Gercsák Szabina (Atomerőmű SE)
CSAPATVERSENY
-73 kg: Szegedi Dániel, Pongrácz Bence. -90 kg: Gőz Roland. +90 kg: Dobos Levente (Ledényi JI)
-57 kg: Gyertyás Róza. -70 kg: Czerlau Jennifer (Miskolci VSC). +70 kg: Sági Nikolett (KSI SE)

(A fotó forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!