Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: Gábor Áronnak és Vit Lilinek szurkolhatunk a csütörtökön rajtoló, prágai junior Eb-n

Publikálva: 2022.09.14 Frissítve: 2022.09.14 Cselgáncs

Gábor Áron (66 kg) csütörtökön, Vit Lili (63 kg) pénteken lép tatamira a cseh fővárosban, a korosztályos Európa-bajnokságon.

Az MTK Budapest szakosztályát két sportoló képviseli a magyar válogatott színeiben a csütörtöktől vasárnapig tartó junior cselgáncs Európa-bajnokságon, Prágában.

A fiúk hatvanhat kilós súlycsoportjában a tizennyolc éves Gábor Áront figyelhetjük, a lányok hatvanhárom kilós kategóriájában pedig a tizenkilenc éves Vit Liliért szoríthatunk. Előbbi már az első napon, csütörtökön szerepel, míg a közelmúltban a klubunkba igazolt Vit pénteken következik

Szakosztályunk vezetőedzőjét, Pánczél Gábort kérdeztük a kontinensviadal előtt.

– Nincsenek konkrét elvárások a fiatalokkal szemben, így igazából teher sem lehet rajtuk. Az elsődleges cél a tapasztalatszerzés, illetve, hogy felmérjék, hol tartanak a nemzetközi mezőnyben. Minden megnyert meccs nagy szó. Áron elsőéves junior, ráadásul nemrégiben váltott súlycsoportot, és jött fel a hatvanból a hatvanhat kilóba, szóval még bele kell erősödnie a mezőnybe. Lili még abszolút újonc a világversenyeket tekintve, szoknia kell ezt a hangulatot, és ez erre most remek esély számára.

(A kép forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!