Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Cselgáncs: Gábor Áron saját magát is meglepte a lignanói junior Európa-kupa-arannyal (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.03.08 Frissítve: 2023.03.08 Cselgáncs

Az MTK Budapest 18 éves cselgáncsozója, Gábor Áron (66 kg) aranyérmet szerzett az olaszországi junior Európa-kupa-versenyen, ezzel pályafutása első győzelmét aratta az Ek-sorozatban. Fiatal versenyzőnk az Utánpótlássportnak nyilatkozott diadala után.

Kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok a szezonnyitó, lignanói junior Európa-kupa-viadalon: összesen kilenc érmet nyertek, közte egy aranyat, valamint négy-négy ezüstöt és bronzot. Az egyetlen elsőség Gábor Áron nevéhez fűződött, aki nem talált legyőzőre a 66 kilósok versenyében, és karrierje során először állhatott fel a dobogó legfelső fokára a korosztályos Európa-kupa-szériában.

– Az elmúlt hónapokban nagyon sokat edzettem, kőkeményen készültem, hogy idén – immár másodéves juniorként – rendszeresen odaérjek a dobogóra az Európa-kupákon, miután tavaly csupán egyetlen ötödik helyet sikerült elcsípni Grazban. Éppen ezért számomra is pozitív meglepetést jelentett, hogy rögtön aranyéremmel kezdtem a szezont. A legvégén, a döntőben nagyon meg kellett küzdeni a végső győzelemért a cseh srác ellen: több, mint hat percig tartott a meccs, iszonyatosan elfáradtam, de szerencsére végül én bírtam jobban – nyilatkozta a 18 esztendős Gábor Áron az Utánpótlássportnak.

Az MTK Budapest fiatalja tavaly nemcsak korosztályt váltott, amikor kiöregedett az ifjúságiak közül, hanem időközben a súlycsoportot illetően is feljebb lépett: a 60 kilós kategóriából a 66 kilósok közé.

– Az első juniorévem abszolút a tapasztalatszerzésről szólt: megszokni az új súlycsoportot a juniorok között. Tavaly még hatvanhárom kiló körül mozgott a súlyom, most viszont már a hatvannyolc-kilencet is eléri, szóval a sok-sok munkának köszönhetően sikerült beleerősödni az új súlycsoportba, ez pedig nagy örömömre az eredményekben is kezd visszaköszönni. Pánczél Gábor és Kobza Miklós vezetésével nemcsak az erőnlétben tudtam jelentőset fejlődni, hanem fejben, mentálisan is előreléptem, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az idei céljaimat, az Eb- és a vb-kvalifikációt elérjem.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!