Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: Gábor Áron a bukaresti Európa-kupán is érmet szerzett

Publikálva: 2021.07.19 Frissítve: 2021.07.19 Cselgáncs

Egy hónapon belül már a harmadik kadét Európa-kupa-érmét szerezte klubunk ifjú cselgáncsozója, Gábor Áron, aki a dobogó második fokára állhatott fel múlt hét végén Bukarestben.

Kevesebb mint egy hónap leforgása alatt három kadét Európa-kupán is érmes helyen végzett az MTK Budapest cselgáncsozója, Gábor Áron. A fiatal sportoló a június második felében megrendezett poreci eseményen a második helyet szerezte meg, a sort pedig a július eleji, teplicei kupán folytatta, ahol a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A 60 kilogrammosok mezőnyében versenyző Gábor nyakába múlt hét végén ismét ezüstérmet akasztottak; ő értékelte számunkra a bukaresti viadalt.

– Az Európa-bajnoki indulásom már biztos, így a legfőbb célom a világranglistás pontok további gyűjtése volt a bukaresti tornán. Az első nyolc kiemeltet fogják szétszedni a kontinensviadalon, ebbe próbálok én is helyet szorítani magamnak. Ezenkívül az érem is motivált, ennek megfelelően sikerült a döntőbe jutás, ahol egy török sráccal kellett küzdenem. Két vazarival végül legyőzött, ami miatt van bennem hiányérzet; szerettem volna teljessé tenni az Európa-kupás éremkollekciót. Remélem, az Európa-bajnokságon ez majd beérik – magyarázza a 2004-es születésű judós. – Sok jó versenyző van a súlycsoportomban, és nagyon apró dolgokon múlik egy-egy ilyen siker. Dolgozunk azon, hogy máskor nekem jöjjön ki jól a lépés.

Egy biztos, az augusztus közepén rendezendő lettországi Eb-re jó formában fog érkezni, a nyári eredményei pedig bizakodásra adnak okot.

– Onnan is éremmel szeretnék távozni, és az sem lenne baj, ha aranyszínű lenne. Ettől függetlenül erős a mezőny, nem érdemes jósolgatni. Kihozom magamból a maximumot, aztán meglátjuk, mire lesz elég.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!