Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Cselgáncs: Demeter Marcell ezüstérmes lett az Európa-kupán

Publikálva: 2022.07.17 Frissítve: 2022.07.17 Cselgáncs

A második napon négy versenyzőnknek szurkolhattunk a cselgáncsozók Pakson zajló junior Európa-kupáján.

A paksi junior Európa-kupán szerepeltek ifjú sportolóink a hétvégén. Szombaton két cselgáncsozónk ‒ a hat kék-fehér indulóból ‒ kezdte meg a versenyzést, a -66 kilogrammosok között Gábor Áron és Kalász Ádám is a második fordulóig jutott. A következő napon Kittler Rudolf, Demeter Marcell, Demeter Bendegúz és Alacsony Levente szállt harcba a legjobb eredmény eléréséért.

A -81 kilogrammos súlycsoportban Demeter Marcell a B csoport első fordulójában brazil riválisát, míg a másodikban ausztrál ellenfelét győzte le. A csoport elődöntőjében a horvát Dominik Rozic felett aratott siker a döntőt jelentette versenyzőnknek. Marcell a csoportfináléban ukrán sportolóval találta szemben magát, aki nem állíthatta meg őt, így első helyen zárva csoportját a végső fináléba jutott. Itt az első meccsét a svéd Pella Mattsson ellen nyerte meg, amivel a döntőbe került, és csak egyetlen karnyújtásnyira volt tőle a -81 kilogrammos kategória győzelméért járó aranyérem. A döntőben a moldovai Mihail Latisev ellen küzdött, de sajnos veszített, így ezüstéremmel zárt Pakson.

Kittler Rudolf ugyanezen kategória másik ágán versenyzett, ám első körös győzelme után a horvát Dominik Rozic a végállomást jelentette neki. Demeter Bendegúz szintén ebben a súlycsoportban, csak ő a D kategóriában mexikói ellenfelével szemben nyerte meg első meccsét, a másodikban viszont a svéd Joel Hedenbalddal szemben alulmaradt, így búcsúzott a versenytől.

A -90 kilogrammos súlycsoportban egyetlen cselgáncsozónk, Alacsony Levente indult, aki első két meccsét megnyerve a harmadik összecsapáson a román Alex Crettel mérkőzött, és elszenvedte első vereségét, így véget ért számára a versenyzés.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!