Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Cselgáncs: Demeter Marcell ezüstérmes a paksi junior Európa-kupa-versenyen

Publikálva: 2023.07.09 Frissítve: 2023.07.09 Cselgáncs

A -81 kilósok között induló Demeter Marcell meg sem állt a döntőig a hazai rendezésű korosztályos Európa-kupa-viadalon, és ezzel idei első érmét szerezte az Ek-sorozatban.

Farkas Bence és Vit Lili ötödik helye után vasárnap újabb három versenyzőnk lépett tatamira Pakson, Demeter Marcell (-81 kg) pedig egyenesen remekelt. Fiatal kiválóságunk magabiztosan vette az akadályokat: sorrendben szlovák és görög riválist verve jutott el a negyeddöntőig, majd ott honfitársát, Sztankó Dánielt is felülmúlta. Az elődöntőben Demeter az osztrák Borchashvillit is legyőzte, végül aztán a fináléban a kanadai Meladzéval nem bírt, így a tavalyi, paksi viadalhoz hasonlóan Marcell ismét második lett hazai közönség előtt, ráadásul a lignanói hetedik, illetve a prágai ötödik helye után ezzel idei legjobb eredményét érte el.

Demeter Bendegúz (-81 kg) és Bötös Noel (-90 kg) egyaránt a második fordulóban kezdett, és mindketten kikaptak első meccsükön. Bötös folytathatta a vigaszágon, de ott is alulmaradt, így búcsúzott.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!