Atlétika
Kulunics Vince

Cselgáncs: bronzérmet szerzett Tóth Benedek az U23-as Eb-n (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.11.06 Frissítve: 2021.11.06 Cselgáncs

Az MTK Budapest dzsudokái közül Tóth Benedek a harmadik helyen végzett a budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon, míg Gőz Roland és Rajkai Róbert az első meccsén búcsúzott.

Mindhárom MTK-s cselgáncsozó (Tóth Benedek, Gőz Roland és Rajkai Róbert) a szombati napon volt érdekelt a budapesti U23-as Európa-bajnokságon. Klubunk képviselőinek szempontjából nem indult jól a második versenynap délelőttje a Ludovika Arénában: először a -81 kilósok között induló Robi lépett tatamira, meccsét azonban ipponnal elveszítette a moldovai Mariannal szemben.

Rajkai Robi mérkőzése:

Robihoz hasonlóan, Gőz Roland sem tudott továbbjutni az első mérkőzésén: a 2019-es U23-as Eb aranyérmese, a -90 kilósok mezőnyének küzdelmeit erőnyerőként a második körben kezdte, ott azonban megállította a szerb Brasnjovics, aki hátrányból fordított, ippon értékű dobással, szűk egy perccel az összecsapás vége előtt.

Gőz Roland mérkőzése:

Az eredmények tudatában kellett elkezdeni a szereplést a -81 kilós súlycsoportban Tóth Benedeknek, aki Kalisterski ellen óriási izgalmak közepette diadalmaskodott, miután a bolgárt néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt harmadjára is megintették.

Tóth Benedek első meccse:

A negyeddöntőben az ukrán Szvidrak következett Bebe számára, akivel rendkívül kiélezett – és hosszú – meccset vívtak, nehezen bírtak egymással. Jól mutatja ezt, hogy a golden score-ból három perc telt el, mire valaki pontot tudott szerezni; szerencsénkre az – szép akció után – a magyar fiatal volt, aki a vazaarinak köszönhetően megnyerte az összecsapást.

Tóth Benedek negyeddöntője:

A legjobb négy között Ahalkaci következett, a meccs pedig ismét hosszabbításba torkollott; akkor a georgiai tudott ippont érő akciót bemutatni, így ő mehetett tovább a fináléba (amelyet végül elveszített).

Tóth Benedek elődöntője:

A bronzmeccsen fáradt, de annál nagyobb akaraterővel küzdő Bebét láthatott a hazai közönség: az azeri Zelim Csaev nem adta könnyen magát, az MTK Budapest sportolójának azonban sikerült vezetést szereznie, vazaarival, az előnyt pedig nagy küzdelem árán, de megőrizte, így a harmadik helyet szerezte meg a korosztály kontinensviadalán.

Tóth Benedek bronzmeccse:

A budapesti U23-as Európa-bajnokság 81 kilogrammos súlycsoportjának végeredménye:
1. Tato Grigalashvili (georgiai)
2. Vlagyimir Ahalkaci (georgiai)
3. TÓTH BENEDEK, Giacomo Gamba (olasz)

Cselgáncs: bronzérmet szerzett Tóth Benedek az U23-as Eb-n (VIDEÓ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!