Kézilabda
Kekezovity Anna

Cselgáncs: Bertalan Balázs izraeli rivális ellen kezd a portugáliai ifjúsági Eb-n

Publikálva: 2023.06.22 Frissítve: 2023.06.22 Cselgáncs

A nemrégiben korosztályos Európa-kupa-versenyt nyerő Bertalan Balázs (-73 kg) pénteken lép tatamira a portugáliai Odivelasban zajló ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokságon.

A tízfős magyar válogatottban a -73 kilósok között induló Bertalan Balázs képviseli az MTK Budapest színeit az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnokságán, amelynek a küzdelmei csütörtök délelőtt kezdődtek a portugáliai Odivelasban. Klubunk 17 éves fiataljának a második, pénteki versenynapon szoríthatunk; az első körben az izraeli Arel Koczinskivel találkozik a legjobb 32 között. Vezetőedzőnket, Pánczél Gábort kérdeztük a várakozásokról. 

– Nem túlzás azt állítani, hogy Balázs bármire képes lehet. Nagyon szépen teljesített, aranyérmet szerzett a legutóbbi, lengyelországi Európa-kupa-versenyen, ami mindenképpen biztató. Ha pszichésen rendben lesz, nagy bravúrra is képes lehet: odaérhet a pontszerző helyek valamelyikére, rendkívüli esetben pedig akár érmet is nyerhet. Ugyanakkor a legfőbb cél, hogy kihozza magából a maximumot, minél több meccset nyerjen, és tisztesen helytálljon. A nemzetközi mezőnyben még nincs sok rutinja, de az elmúlt időszakban sokat fejlődött mind fizikailag, mind technikailag – nyilatkozta Pánczél Gábor.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!