Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: Bertalan Balázs bronzérmes a győri ifjúsági Európa-kupán (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.11.20 Frissítve: 2022.11.20 Cselgáncs

16 éves reménységünk, Bertalan Balázs remekül szerepelt pályafutása első korosztályos Európa-kupa-versenyén: bronzérmet szerzett a 73 kilósok mezőnyében.

A szombati versenynaphoz hasonlóan vasárnap is ketten képviselték az MTK Budapest színeit a győri Olimpiai Sportparkban rendezett ifjúsági Európa-kupán. Közülük Bertalan Balázs (73 kg) jutott a legtovább, sőt meg sem állt az éremcsatákig. A 16 esztendős cselgáncsozónk a legjobb 32 között a német Paul Friedrichs legyőzésével kezdte a napot. A következő fordulóban viszont vereséget szenvedett az osztrák Lenz Naprudniktól, aki később bejutott az elődöntőbe, így Bertalan a vigaszágon folytathatta. Ott egymásutánban gyűjtötte a skalpokat a litván Vygirdas Narkus, a román Mihály Hunor és a szlovák Tomas Dovicic ellenében, minek köszönhetően kiharcolta a bronzmeccset. A harmadik helyért a bosnyák Ivano Djinkicset is megverte, és sikerével felállhatott a dobogó legalsó fokára.

A 17 éves Bötös Noel (90 kg) kikapott a szerb Nikola Csirovicstól a nyitómeccsén, a legjobb 16 között. A szerb ezután alulmaradt a következő körben, ezzel Bötös búcsúzott.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!