Tenisz
Fucsovics Márton

Cselgáncs: Bertalan Balázs aranyérmes Bielsko-Bialában, Tóth Botond ötödik Szarajevóban

Publikálva: 2023.05.21 Frissítve: 2023.05.21 Cselgáncs

Bertalan Balázs (73 kg) a lengyelországi ifjúsági Európa-kupa-viadalon szerzett aranyérmet, míg Tóth Botond (81 kg) a bosznia-hercegovinai felnőtt Ek-versenyen zárt ötödikként.

Miután Gábor Áron (66 kg) szombaton a negyeddöntőig jutott a szarajevói felnőtt Európa-kupán, vasárnap újabb két versenyzőnknek szurkolhattunk a bosnyák fővárosban. Tóth Botond (81 kg) pedig meg sem állt az elődöntőig: sorrendben a török Halil Ciment, a cseh Alexander Sojkát és a német Vladimir Starkot legyőzve jutott el a legjobb négyig. A döntőbe jutásért aztán a későbbi győztes, azeri Magerram Imamverdievvel nem bírt, így a bronzéremért folytathatta. Botond végül a cseh Mikulas Meskótól is kikapott, így az ötödik helyen végzett. Beviz Barnabás (90 kg) az első fordulóban búcsúzott a montenegrói Novo Rajcseviccsel szemben.

Eközben Bertalan Balázs (73 kg) révén a Bielsko-Bialában rendezett ifjúsági Európa-kupán is érdekeltek voltunk. Fiatal versenyzőnk remekül kezdett: előbb a hazai környezetben szereplő, lengyel Sergiusz Loncot verte, majd a lett Tomass Manfelds és a német Josef Ivtchenko sem jelentett akadályt neki, s ezzel már a legjobb nyolc között találta magát. A negyeddöntőben az ukrán Taras Nijelzijev várt a magyar fiúra, aki két vazarival végül az ukránt is felülmúlta. A fináléba kerülésért a grúz Tornike Vahtangadze állt vele szemben, de Bertalant ő sem tudta megállítani, klubunk reménysége két perc alatt ippon győzelmet aratott. A végső sikerért újabb grúz rivális, Cotne Bahtadze következett. Feltéve a koronát egésznapos teljesítményére Bertalan Balázs ezúttal is diadalmaskodott, és az aranyéremmel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!