Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: a zágrábi győzelem után Tóth Krisztián jó helyzetben áll az olimpiai kvalifikáció szempontjából

Publikálva: 2023.08.26 Frissítve: 2023.08.26 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunkkal, Tóth Krisztiánnal (-90 kg) az után beszélgettünk, hogy megnyerte a zágrábi Grand Prix-versenyt, nagy lépést téve az olimpiai kvóta kiharcolása felé.

Ismét remekelt Tóth Krisztián, miután az IJF World Tour-sorozatának legutóbbi, zágrábi állomásán nem talált legyőzőre a -90 kilósok mezőnyében, ezzel a linzi után már az idei második Grand Prix-versenyét nyerte meg. Huszonkilenc éves kiválóságunk szerint ez a siker mind a begyűjtött ranglistapontokat tekintve, mind önbizalom-növelő szempontból sokat jelent.

– Általában ez a két dolog együtt jár, szóval minden aspektusból nagyon jól jött ez a győzelem. A sikertelen budapesti Masters után éppen ilyen versenyre volt szükségem. A most megszerzett hétszáz pont nagyon sokat érhet az olimpiai kijutást tekintve. Ezzel az eredménnyel, ha nem is biztos helyről, de mindenképpen megnyugtató pozícióból várhatom a folytatást. Jelenleg az ötödik helyen állok a rangsorban, viszont két grúz is előttem áll, kettejük közül pedig csak egy juthat ki Párizsba, így ez a valóságban negyedik helyet jelent számomra. A számításaim szerint nagyjából 2500-3000 pontra lesz szükség a kvalifikációhoz, pillanatnyilag 2535 ponttal állok, és bízom benne, hogy nemsokára a háromezres határt is elérem, és akkor már gyakorlatilag biztossá válhat a párizsi indulás. Idén még három nagy verseny vár rám: a bakui és az abu-dzabi Grand Slam, illetve az Európa-bajnokság. Az lenne az ideális, ha ezeken a versenyeken újabb dobogós helyezéseket tudnék szerezni, mert akkor tényleg igazán előkelő helyről fordulhatnék rá a 2024-es évre.

(Forrás: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!