Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: a második körben búcsúzott Gábor Áron az EYOF-on

Publikálva: 2022.07.27 Frissítve: 2022.07.27 Cselgáncs

Az MTK Budapest ifjú dzsúdósa, Gábor Áron a második fordulóban kikapott a francia Kylian Noeltől, így véget ért számára a besztercebányai EYOF.

Klubunk versenyzői közül két fiatal került be a Besztercebányán, július 24-30. között zajló XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) részt vevő magyar csapatba. A 14-18 évesek számára rendezett multisporteseményen a dzsúdósok között Gábor Áron (-66 kg) és a tartalékok közül beugró Bötös Noel közül előbbi szerda délelőtt lépett a tatamira.

Gábor az első körben a litván Matas Norkeviciusszal csapott össze. A mérkőzést szerencsére már a „rendes játékidőben” sikerült eldöntenie, kevesebb mint két és fél perc után ipponnal diadalmaskodott. A második fordulóban már nagyobb falat következett, az egy hónappal korábban a poreci ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző Kylian Noel személyében.

A francia fiatal ellen remekül helytállt Áron, és a győzelemhez is közel került, hiszen egy vazarival előnybe került, amit egészen az utolsó fél perc kezdetéig sikerült megőriznie. Ellenfele ekkor sem tudott pontot érő akciót végrehajtani, versenyzőnket azonban a bíró harmadjára is shidóval figyelmeztette, ami Noel győzelmét és Áron kiesését jelentette.

Klubunk másik dzsúdósa, Bötös Noel pénteken méreti meg magát a -100 kilogrammosok között, míg szombaton a vegyes csapatverseny vár a fiataljainkra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!