Kézilabda
Poczetnyik Luca

Cselgáncs: a junior Európa-kupák után Demeter Marcell a budapesti Masters-versenyen bizonyíthat

Publikálva: 2023.07.21 Frissítve: 2023.07.21 Cselgáncs

Húszéves reménységünkkel, Demeter Marcell-lel azután beszélgettünk, hogy kiharcolta a részvételt a junior Európa- és világbajnokságra. A korosztályos világversenyek előtt augusztus elején a budapesti Masters-versenyen, a világ legjobbjai ellen is tatamira léphet.

Mint arról beszámoltunk, Tóth Krisztián (-90 kg) és Varga Brigitta (-63 kg) mellett a még juniorkorú Demeter Marcell (-81 kg) is helyet kapott a magyar válogatottban az augusztus 4. és 6. között a Papp László Sportarénában rendezendő Masters-versenyen, amely az esztendő legtöbb pontot adó, olimpiai kvalifikációs viadala. A 20 éves ígéretünk azután érdemelte ki a lehetőséget a felnőttválogatott szakvezetésétől, hogy remekül teljesített az idei junior Európa-kupákon: időrendi sorrendben Lignanóban hetedik, Prágában ötödik, Pakson második, míg Grazban kilencedik helyen végzett.

 Amikor az év elején nekivágtam az Európa-kupa-versenyeknek, az volt a legfőbb célom, hogy kiharcoljam az indulást az őszi junior-világversenyekre. Azzal persze tisztában voltam, hogy a kvailifikáció kiharcolásához legalább egy-egy érmet, illetve dobogós helyezést kell szereznem. Csak ez lebegett a szemem előtt azon a négy állomáson, amelyen részt vettem. Mondhatni, jól időzítettem, hiszen a paksi ezüsttömmel az utolsó előtti versenyen sikerült bebiztosítanom a helyemet – mondta Demeter, aki nem először állhatott a dobogó második fokán az atomvárosban, miután tavaly szintén ezütérmes lett ugyanitt.

– Varázslatosan alakult a verseny, a különböző utánpótlás-kategóriákban már jó néhány alkalommal indultam Pakson, és tényleg a szívemnek nagyon kedves ez a helyszín. Szeretek magyar közönség előtt versenyezni, a családomból és a barátaim közül is sokan eljöttek szurkolni nekem, amiért rendkívül hálás vagyok. Ez hatalmas erőt adott, pluszenergiákat szabadított fel bennem. Bár a döntőben végül nem sikerült győznöm, az ezüstnek így is nagyon örültem. Bízom benne, hogy legalább ilyen, ha nem még jobb formában leszek a szeptemberi junior Eb-n, majd az októberi vb-n is. Az a nagy vágyam, hogy mindkét világversenyen érmet szerezzek.

Előtte viszont a budapesti Mastersen lesz jelenése a magyar csapat egyik legfiatalabbjaként, Marcell ezzel először vehet részt IJF World Tour-viadalon.

– Most debütálok ezen a szinten, ráadásul rögtön a Masters-versenyen, szóval alaposan fel van adva a lecke. Igazából itt nekem nem lesz vesztenivalóm, csak próbálom majd kiélvezni a lehetőséget, hiszen már az is óriási megtiszteltetés, hogy tatamira léphetek, és megmutathatom, mire vagyok képes ebben az elit mezőnyben.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!