Kézilabda
Poczetnyik Luca

Csapatban és egyéniben is győzni szeretne

Publikálva: 2020.12.04 Frissítve: 2020.12.04 Vívás – kard

Klubunk világbajnok kardvívójával, Szatmári Andrással beszélgettünk a hétvégi Magyar Kupáról, valamint a közelgő országos bajnokságról.

A 27 éves vívó a legutóbbi fordulóban a harmadik helyen zárt, szombaton mindenképp szeretné ezt a teljesítményt túlszárnyalni.

– Remélem, tudtam annyit javítani a felkészülésemen, hogy sikerüljön megnyerni ezt a fordulót, de meglátjuk, mit hoz a verseny. Ha megfelelek a saját és az edzőm elvárásainak, az azt jelenti, hogy sikerült egyéniben győzni a hétvégén.

Ezúttal csapatban is indul az MTK Budapest: Andris mellett Kovács István és Péch Miklós képviseli a kék-fehér színeket.

– Erős hármasunk van, ezért szeretnénk legalább a döntőig eljutni. Meglátjuk, hogy tudunk együtt dolgozni, és hogy mennyire leszünk fáradtak az egyéni után. Rég volt olyan, hogy egyéniben és csapatban is versenyeztem, szóval meglátjuk, milyen állapotban leszek. Bízom a srácokban, reális lehet a finálé, és ha már ott vagyunk, akár az aranyérem is.

A kupát követően két hét múlva rendezik az országos bajnokságot, ahol szintén aranyéremre törne klubunk kiválósága.

– A hétvégi megmérettetés után hétfőn valószínűleg pihenünk, utána pedig keddtől megállás nélkül készülünk az ob-ra. A versenyekhez és az edzésekhez is maximális erőbedobással állok oda, hogy elérjem a céljaimat. Jól érzem magam, jó állapotban leszek, de mindig az adott napon mutatott forma dönt. Ebben az évben az országos bajnokság a legfontosabb, hiszen nem voltak nemzetközi viadalok. Örömteli, hogy tudunk versenyezni egyáltalán, hogy nincsenek halasztások, szóval azon leszek, hogy itt is szép eredményt érjek el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!